Asztalitenisz

2019.05.05. 15:43

Szántosi Dávid párosban a nyolc közé jutásért búcsúzott   

Két Békés megyei fiatal szerepelt a magyar korosztályos válogatott tagjaként a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) Junior Circuit spanyolországi állomásán Platja d’Aróban. A serdülő fiúcsapatban állt asztalhoz Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), aki mellett Balogh Bence és Huzsvár Erik alkotta a magyar együttest, amely a házigazdák hatodik számú csapatát 3:0-ra győzte el, de a franciák második csapatától 3:0-ra kikapott, így második lett a csoportjában, és nem jutott tovább. Szántosi Dávis a spanyolok ellen 3:0-ra nyert Martin David ellen.

V. L.

Egyéniben Szántosi Dávid egy német és egy spanyol játékost győzött le, majd kikapott a harmadik kiemelt orosz Izumrudovtól, így csoport második lett, és a főtáblára jutott. A tizenhat közé jutásért az orosz Ryzshov búcsúztatta a 13 éves szarvasi fiatalt. Párosban a Balogh Bence, Szántosi Dávid duó a 16 közé jutásért egy olasz kettős ellen nyert, majd a nyolc közé kerülésért a francia Deschamp, Lebrun pártól kaptak ki.

A serdülő lánycsapat tagja volt Balogh Ágnes Kíra (PET-BAU ASE Orosháza, Békési TE), aki mellett Adamik Csenge, és Volentics Anna szerepelt. A mieink a spanyol hármas csapat ellen nyertek, majd 3:2-re kikaptak a csehektől, így nem jutottak tovább. Balogh Ágnes Kíra párosban játszott, és Adamik Csengével mindkét mérkőzésüket megnyerték.

Egyéniben a csoportmérkőzések során Balogh Ágnes Kíra 3:2-re kapott ki spanyol, és puertó ricói ellenfelétől, majd legyőzte cseh ellenfelét, így nem jutott tovább. Párosban az Adamik Csenge, Balogh Ágnes Kíra kettős a tizenhat közé jutásért nagy csatában 3:2-re kapott ki az orosz Kazanceva, Melnyik duótól, úgy, hogy a döntő szettben 11:9-re vesztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában