Röplabda

2019.05.28. 11:00

Ötödikek a döntőben a kiemeltek között

Kilenc csapat, közel 60 kislány utazott el a hétvégén Békéscsabáról Szegedre, hogy részt vegyen az U11-es korosztály Országos Mini Bajnokság szupermini döntőjén. A kiemelt kategóriában 14 csapat indult, a csabaiak 3 gárdával mérettették meg magukat.

G. P.

A Békéscsabai RSE 1-es csapata öt győzelemmel és egy vereséggel tudta le a csoportkört. A legjobb 4 közé jutásért vereséget szenvedett a Dunakanyar együttesétől, de végül a Gödöllőt legyőzve megszerezte az 5. helyet. A BRSE2 a 9., a 3-as számú egység a 11. helyen zárt.

Az 5. helyezett békéscsabai 1-es csapat: Farkas Andrea, Szikora-Pribojszki Petra, Szabó Mercédesz, Jámbor Jázmin, Barta Fruzsina, Gulyás Bernadett. Edző: Pelle Míra.

Az alapkategóriába 24 csapat nevezett, ebből 6 békéscsabai volt. Itt főként olyan kislányok versenyeztek, akik szeptemberben kezdték elsajátítani a röplabdázás alapjait és jövőre, vagy még két év múlva is ebben a korosztályban versenyezhetnek. Többségük először tapasztalhatta meg, milyen egy országos döntő hangulata. Az edzők nagyon elégedettek voltak játékosaikkal, hiszen rengeteget fejlődtek a két nap alatt. A legjobb eredményt a BRSE 5-ös számú egysége jegyezte, amely a 13. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában