Tenisz

2019.05.31. 11:40

Két magyar páros a négy között

Egyesben nem maradt magyar a legjobb 8 között a Gyulán zajló 25 ezer dollár összdíjazású profi teniszversenyen. A csütörtöki nyolcaddöntőben ugyanis Borsos Gábor és Marozsán Fábián is búcsút intett a viadaltól.

Gajdács Pál

Borsos a horvát Matej Sabanovval mérkőzött, aki a tavalyi OB II-es kiírásban néhány találkozó erejéig a gyulai csapatot erősítette. A magyar mindössze három gémet tudott nyerni a horvát ellen (1:6, 2:6). Marozsán a 2. helyen kiemelt svéd Markus Erikssonnal találkozott. Az első játszma még szorosan alakult, de azt 6:4-re a skandináv nyerte, majd 6:1-re a másodikat is. Füle Mátyás egy körrel korábban búcsúzott, akit az 1. számú kiemelt francia Hugo Grenier győzött le 6:4, 6:0-ra.

A pénteki negyeddöntőkben két szettben győzött az 5. helyen kiemelt orosz Jevgenyij Turnyev a cseh Vit Koprova ellen (6:2, 6:3). Jobban megszenvedett a 3. helyen kiemelt olasz Fabrizio Ornago a horvát Matej Sabanov ellen, aki a 2 óra 41 perces találkozót 4:6, 7:5, 6:1-re nyerte, s jutott be a 4 közé. A svéd Eriksson (2.) közel 3 órás mérkőzésen három játszmában, 6:3, 2:6, 7:6 arányban győzött a német Christopher Heyman ellen. Rövidebb ideig tartott a negyedik negyeddöntő, melyet nagy meglepetésre az ukrán Danylo Kalenichenko nyert meg 0:6, 6:4, 6:3-ra nyert meg Hugo Grenier ellen. A csata 2 óra 11 percig tartott. Az elődöntőben ukrán–orosz és olasz–svéd csata lesz.

A Füle Mátyás, Sallay Péter páros szerdán még sikerrel vette a szerb Igor Banicsevics, Marko Pavlovics (6:0, 7:6) elleni csatát, de a négy közé jutásért veszített a horvát Sabanov-testvérpár, Igor és Matej ellen (3:6, 6:7). A Balla Péter, Madarász Gergely duó ugyanakkor pénteken már az érem lehetőségéért harcolhatott az orosz Alexander Igusin, Jevgenyij Turnyev ellen. Ezt megelőzően a cseh, lett, Evzen Holis, Martins Rocens (6:3, 6:2), majd csütörtökön a Kéki Márk Vörös Máté kettőst (3:6, 7:6, 10:1) gyűrték le.

Csütörtökön a Borsos Gábor, Marozsán Fábián duó 4:6, 6:2, 10:5-re nagy csatában hátrányból megfordította a mérkőzést a 4. helyen kiemelt brazil Gutierrez, Reis da Silva ellen. A magyar kettős a Sabanov-testvérpár ellen folytathatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában