speciális olimpia - galériával

2019.03.21. 08:52

Jenei Zoltán ezüst–, Vizsnyai Dávid bronzérmes

Véget ért Abu-Dhabiban és Dubajban a 2019. évi Speciális Olimpia Nyári Világjátékok. A viadalon újabb érmeket nyertek a Békés megyei sportolók.

V. L.

Asztaliteniszben egyesített vegyes párosban, a korábban egyéniben olimpiai bajnoki címet nyert Vizsnyai Dávid, a békéscsabai Vandháti DSE sportolója, a tamási Kajtár Eszterrel az oldalán szépen menetelt, a legjobb négy közé jutott, és végül egy szerb páros legyőzésével bronzérmet szerzett.

 

Úszásban az eleki Jenei Zoltán, aki a gyulai Triton SE színeiben versenyez ezüstérmet nyert a 4x50 m-es gyors váltóval, amelynek tagjai: Rácz Bálint, Szilágyi Zsanett, Rauch Róbert, Jenei Zoltán. Jenei Zoltán a 100 méteres gyorsúszásban az ötödik helyen végzett.

Ezzel befejeződtek a hat napon át tartó Speciális Olimpia Nyári Világjátékok küzdelmei. Az értelmi fogyatékossággal élő, és tanulásban akadályozott sportolók világeseményén több mint 180 ország, csaknem nyolcezer versenyzője vett részt. A 62 sportolóból álló magyar csapat kiválóan teljesített, és 32 arany–, 26 ezüst–, és 10 bronzérmet szerzett.

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában