labdarúgás

2019.03.23. 19:13

Háromgólos füzesgyarmati győzelem

A végig többet támadó Füzesgyarmat a tavaszi idény legjobb teljesítményével megérdemelten nyert, és megszerezte idei első hazai győzelmét. 

V. L.

Füzesgyarmati SK–Eger SE 3–0 (1–0)

Labdarúgás NB III-as-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. V.: Leél-Őssy Á. Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki (Kinczel, a 89.) – Székely, Kis Sz. (Szász, a 84.), Villand, Lukács (Styecz, a 76.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Eger: Tajti – Debreczeni, Nagy P., Fekete V. (Benke, az 57.), Lőrincz – Mikolka – Vajda (Gresó, az 57.), Antal, Titkó, Farkas K. – Árvai (Révész, a 86.). Szakmai igazgató: Vitányi László.

Gyors góllal kezdett a támadólag fellépő hazai csapat. A 6. percben a bal szélen előretörő Lukács Zsombor az ötös sarkáról lőtt a bal alsó sarokba, 1–0. A folytatásban is dominálta a játékot a házigazda, ennek ékes bizonyítéka, hogy Székely Dávid előbb szabadrúgásból, majd egy szöglet utáni fejesből is a kapufára juttatta a labdát. A vendégek teljesen visszaálltak a saját térfelükre, és kontrákra rendezkedtek be. A 35. percben Lukács Zsombort érdekes körülmények között tüntették el a védők az egri 16-oson belül. Miközben a gyarmatiak büntetőt reklamáltak, az előrevágott labdával Árvai iramodott meg, egyedül törhetett Fildanra, de amikor lőhetett volna, a visszafutó Raducu becsúszása megzavarta.

Szünet után az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, különösebb helyzet nélkül. Székely Dávid találata hozta meg a változást, aki Lukács mesteri lekészítésénél lefutotta a védőjét, és a büntetőpont tájékáról a kapuba lőtt, 2–0. Ezután ismét jelentős fölénybe kerültek a hazaiak: lesgólt értek el, százszázalékos ziccert hibáztak és egri védők önfeláldozása is megakadályozta a különbség további növelését. A slusszpoén a végére maradt, amikor a sokadik szöglet után, a fellépő Raducu fejelt nagy erővel a léc alá, 3–0. A közvetlen lefújás elé is maradt esemény: Popescu sarokkal lekészített labdáját Kinczel bombázta 10 méterről a kapufára, ahonnan kifelé pattant a labda.

A végig többet támadó Füzesgyarmat a tavaszi idény legjobb teljesítményével megérdemelten nyert, és megszerezte idei első hazai győzelmét. G.: Lukács Zs., a 6., Székely, az 54., Raducu, a 90. percben. Jó: Székely, Lukács, Toca, Achim, ill. Árvai, Lőrincz.

Boros Tibor: – Az elvárásom az volt, hogy azonnal nyomás alá helyezzük az egrieket, és a félidő közepéig szerezzünk megnyugtató előnyt. Korán sikerült gólt elérnünk, de a helyzeteink ellenére nem jött az újabb gól. A második félidőben az első néhány perctől eltekintve még nagyobb fölényt tudtunk kialakítani, ami az eredményben is megmutatkozott.

Vitányi László: – A mérkőzés azon szakaszában, amikor felzárkózhattunk volna sajnos rossz döntéseket hoztunk. A hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

További eredmények: Putnok–Cigánd 0–4, Tiszaújváros–ESMTK 2–3, Nyírbátor–DVTK II. 1–0, Sényő–Szolnok 1–0, Sajóbábony–Jászberény 0–3, Salgótarján–Tállya 1–0, Gyöngyös–DEAC 5–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában