kézilabda

2019.03.25. 10:16

Élre állt a Köröstarcsa

Mutatjuk a hétvégi NB II.-es kézilabda-mérkőzésem eredményeit.

Békéscsabai BDSK–Mezőtúri AFC 33–32 (15–15)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Békéscsaba: VLCSKÓ B. – OSGYÁN B. 12, Fekete 2, Tokaji, Vlcskó K. 4, FELCZÁN 11 (2), Bak 1. Csere: CSÖRGŐ, Mézes (kapusok), Márton, Farkas 1, Papp L. 1, Morva, Kovács B. 1, Osgyán Zs. Edző: Labos Tibor. A Mezőtúr legjobb góldobói: Papp K. 7, Branyiczki 6, Kovács I. 5, Soós 5.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.

A túriak szereztek vezetést, ennek ellenére mindvégig szorosan alakult a játék. A vendégek a félidő közepén kihasználva a hazaiak hibáit, négygólos előnyre tettek szert (5–9). Jól jött az időkérés csabai oldalon: egy hármas szériát követően újból nyílttá vált a találkozó, a szünetre pedig Csörgő kapus bravúrjainak is köszönhetően, eltűnt a csapatok közti különbség. A második játékrész hasonló mederben zajlott. Rendre a vendégek jártak előrébb 2-3 góllal, a házigazdáknak végig futniuk kellett az eredmény után. Az 54. percben 28–31-es állásnál kevesen fogadtak volna a hazaiak sikerére, azonban emberfeletti hajrába kezdtek. Összeállt a védekezésük, feljavult a kapusteljesítmény, labdaszerzésekből gyors leindításgólokat értek el, és ötös szériával maguk javára billentették a mérleg nyelvét. Küzdeni tudásból ezen napon jelesre vizsgázott a „Belvár”, amely reménytelennek tűnő helyzetben sem ismert lehetetlent, és ennek a végén meglett a jutalma.

Békéscsaba DKSE–Makói KC 33–20 (16–10)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.

Békéscsaba: SZTANCSIK – Kéri 1, CSUZI 10 (2), Balázs 1, Murányi 6, KOVÁCS Á. 8, Karács 1. Csere: Kecskeméti (kapus), Benkő 2, GÁBOR 2, KOCSOR 1, Csonki, Szudár 1. Edző: Vólent János. A Makó legjobb góldobói: Hegyi 6 (1), Leszkován 5.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/ 2, ill. 5/2.

A csabaiak kezdték magasabb fordulatszámon a meccset (7. p.: 5–1), azonban volt egy kisebb megtorpanásuk, amit a vendégek kihasználtak a felzárkózásra (8–5). A folytatásban viszont már egyértelműen a házigazdák akarata érvényesült, akik fegyelmezett védekezéssel és gyors indításgólokkal a szünetig megnyugtatóvá tették az előnyüket. A második játékrész első felében a makóiak igyekeztek tartani a lépést a hazai együttessel (42. p.: 21–14), mindez azonban túl sokat kivett belőlük. A találkozó utolsó negyedében így a csabai fiatalok kényük-kedvük szerint dobálták a góljaikat.

Újkígyós FISE–Köröstarcsai KSK 22–43 (11–22)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Újkígyós, 100 néző. Vezette: Elhardt Edina, Fazekas Zsuzsanna.

Újkígyós: Ecker G. – Biri 2, Lipták, Csernus 6 (1), Tóth A., Balogh L. 1, Vajna 1. Csere: Rákóczi, Ecker Zs. (kapusok), Skaliczki 4, Szőke 2, Dócs 1, Hegedűs 2, Harangozó V. 3. Edző: Dézsi Róbert.

Köröstarcsa: KISS N. – Molnár K. 5, POLGÁR T. 6, BREZOWSKI 7, BORBÉLY 9 (4), LŐRINCZI 10, Kopcsák. Csere: Kánya 1, Puskás 2, Schupkégel, Molnár B., Ivanics 3. Edző: Molnár Zoltán.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4.

A tabella két végén álló csapat párharcában leginkább az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyernek a jóval esélyesebb vendégek. A hazaiak szűk negyedórán át tudták feltartóztatni a tarcsaiakat (13. perc: 6–9), akiknek ekkor egy ötös szériával sikerült ellépniük. A kígyósiak becsületére szóljon, hogy nem adták fel, ugyanolyan lendülettel és vehemenciával folytatták tovább a játékot. Azonban a 27. percben némi keménykedést és szövegelést követően hármas emberhátrányba kerültek, amit a rutinos vendégek ki is használtak.

Szünet után felváltva estek a gólok, a vendégeknél a cserék is szóhoz jutottak (45. p.: 19–31). A meccs utolsó negyedére nagy hajrát nyitott a Tarcsa, egy hatos, majd egy ötös szériával biztosította be fölényes győzelmét, a továbbra is lelkesen küzdő kígyósiakkal szemben. A listavezető számára jó felkészülést jelentett ez a találkozó a csoport hétvégi csúcsrangadójához, igaz akad még finomítani való.

Szarvasi NKK–PC Trade Szeged KKSE U22 30–23 (18–8)

Női. Szarvas, 80 néző. V.: Herceg, Piller. Szarvas: JUHOS – KOVÁCS B. 10 (4), MILYÓ 11, Tasgyik 1, Molnár M. 3, MAJOROS 2, Trnyik 1. Cs.: Jani, Kasik(kapusok), Ábrahám, Olasz 2, Nyerges, Krizsán. Edző: Száva Flórián. A Szeged legjobb dobója: Kovács 7 (2). Kiállitások: 14, ill.6 perc. Hétméteresek 7/4, ill.3/2. A szarvasiak jó védekezéssel, kiváló kapus teljesítménnyel, látványos gólokkal a szünetre tíz góllal elhúztak. A 42. percben Milyó három gyors gólja végleg eldöntötte a találkozó sorsát. Az 50. perctől sorozatos emberhátrányba kerültek a Körös-partiak, a szegediek pedig némileg csökkentették a hátrányukat, de a biztos hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Bácsalmási PVSE–Gyomaendrődi NKSE 26–27 (14–10)

Női. Bácsalmás, 70 néző. V.: Gyenis Alexandra, Rosenberger Rita. Gyomaendrőd: Botos – Németh 2, Szűcs 4, FARKASINSZKI Z. 8 (3), Baráth, Dinnyés, FARKASINSZKI M. 9. Cs: Labát (kapus), Ács, Budai, Dinya 1, Gellai, Gyuricza, Kerekei, Urbán, Fekécs 3. Edző: Lakatos Tibor. A Bácsalmás legjobb dobója: Nagy M. 9, Csordás 7. Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 9/6, ill. 3/3. Az első félidő 20. percéig a Gyomaendrőd tartotta a kézben a mérkőzést, majd innentől a Bácsalmás, egészen az 53. percig, amikor a vendégek átvették a vezetést és nagy csata végén, öt másodperccel a dudaszó előtt Farkasinszki Mariann belőtte a gyomaendrődi győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik