Dzsudo

2019.03.31. 16:45

A CsabaParkban találkoztak a Kano Judo SE sportolói

Szombaton Békéscsabán a CsabaParkban gasztronómiai rendezvényre várta a vendégeket, az egyesület sportolóit és szüleiket a Békés Megyei Kano Judo SE. A több órás hangulatos eseményen egyaránt jól érezték magukat a fiatalok és idősebbek.

Verasztó Lajos

A déli harangszó előtt a mintegy száz megjelent vendéget a már évek óta hagyományosnak mondható rendezvényen Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke üdvözölte. Külön köszöntötte Herczeg Tamást, Békéscsaba, és dr. Kovács Józsefet Gyula országgyűlési képviselőjét, Hanó Miklóst, Békéscsaba alpolgármesterét, és dr. Tóth Lászlót, a Magyar Judo Szövetség elnökét.

Az elnök kiemelte, 2018-ban a hazai több mint kétszáz egyesület között a Kano Judo SE a pontversenyben az előkelő tizenharmadik helyen végzett. Az idei év is jól kezdődött a számukra, hiszen az országos bajnokságokon már három aranyérmet nyertek. Az elért sikerek mögött nagyon sok munka van – hangsúlyozta Gyáni János, aki azt emelte ki a városi sportcsarnok dzsudózás szempontjából nem ideális konditermében szorgalmasan edzenek a fiatalok.

Fotó: Imre György

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő: – Örülök, hogy itt lehetek képviselőtársammal Kovács Józseffel együtt, akivel a két város közötti együttműködésben több területen közösen dolgozunk. Magyarország sport nagyhatalom, Békéscsaba egy igazi sportváros, amelynek a különböző sportágakban sok jeles képviselője van.

Azt látom, amióta ismerem a csabai judosokat, hogy egy igazi kis közösséget alkotnak. Ahogy az egyesületi elnök is említette a városi sportcsarnokban nem a legjobbak a feltételek az edzésmunkához. Örömmel jelenthetem be, hogy a Magyar Judo Szövetség jelentős anyagi támogatásával létesítményfejlesztést valósíthat meg az egyesület 2020-ban.

Hanó Miklós alpolgármester elmondta, Gyáni János több évtizedes munkájának köszönhető, hogy ilyen szép eredményeket érnek el a csabai judosok. – Mint ismeretes egy új versenyuszoda és sportcsarnok épül a városban, és örömünkre szolgál, hogy új termet kapnak a cselgáncsozók is. A judoszövetség jóvoltából jövőre százmilliós támogatással, és húsz milliós eszközvásárlással egy több mint 300 négyzetméteres termet alakítanak ki a megyeszékhelyen a Kano Judo SE versenyzői számára.

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, azzal kezdte felszólalását, gratulál a békéscsabai egyesületnek, amely tavaly a tizenharmadik lett az országos rangsorban, és több ügyes korosztályos válogatott kerettag versenyzője van. – Jómagam 1973 óta ismerem Gyáni Jánost, akivel együtt versenyeztünk.

Olyan közösséget kovácsolt itt össze az elmúlt években a mester, amelynek tagjaira öröm ránézni. Itt a szülők, és a gyerekek is a mai napon azért dolgoztak, hogy jó hangulatú legyen ez a rendezvény, a résztvevők élményekkel telve térhessenek majd haza. A versenyzőknek szeretném elmondani, hogy ne felejtsék el soha, honnak indultak. Ez év decemberében a Japán tartományi válogatott érkezik majd Békéscsabára, és egy csapattalálkozón méri össze tudását a magyar judosokkal.

A nyáron két hetes edzőtáborba Japánba utazhatnak majd a magyar fiatalok, és a tervek szerint négyen a Kano Judo SE-ből mennek majd az ázsiai országba.

Gyáni János büszke a fiatalokra

A Békés Megyei Kano Judo SE elnöke, és edzője, Gyáni János elmondta, több tehetség bontogatja szárnyait Békéscsabán. Tanítványai közül büszke az idei junior bajnok Sóczó Rebekára, aki a döntőben klubtársát, Fehér Dórát győzte le. Kara Bence háromszoros korosztályos országos bajnok, négyszeres diákolimpiai bajnok szintén szép sikereket ért el. Szentandrászki Gréta aranyérmes lett az idei diákolimpiai bajnokságon, ez volt a negyedik diákolimpiai bajnoki címe a tehetséges fiatalnak, aki szép jövő előtt áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában