Röplabda

2019.02.06. 09:59

Békéscsaba ad otthont a röplabda diákolimpia döntőjének

Csütörtöktől vasárnapig Békéscsaba ad otthont az V–VI. korcsoportos, középiskolás röplabda diákolimpia országos döntőjének.

G. P.

A küzdelmeket két helyszínen, a Gál Ferenc Főiskola Sportcsarnokában és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében rendezik. Az országos döntőbe nemenként a legjobb 8 csapat jutott be.

A sorozatra országosan 151 intézmény nevezett, fiúknál 87, leányoknál 117 csapat versenyzett. A lányok mezőnyében idén is résztvevő a tavalyi döntős és bajnok nyíregyházi Vasvári gimnázium- és a hazai közönség előtt revánsra készülő békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium.

A fiúk mezőnyében címvédőként lép pályára a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma. Érdekesség, hogy két csapat képviseli Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar és Somogy megyét is.

A döntőn résztvevő tanulók csütörtökön megtekinthetik a Swietelsky-Békéscsabai RSE–Saint Raphaël Var Vb női CEV kupa negyedöntőt, szombaton pedig a Swietelsky-BRSE–Jászberény VT női Extraliga mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában