röplabda

2019.02.22. 09:51

Bajnoki következik a Hungast-Haladás ellen

Óriási feladat előtt áll a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapata, amely február 26-án, kedden 18 órakor a békéscsabai városi sportcsarnokban az olasz Yamamay e-work Busto Arsizio együttesét látja vendégül a CEV-kupa elődöntőjében. Előtte azonban még le kell tudni egy Extraliga mérkőzést, a mezőny sereghajtója, a Hungast-Haladás ellen. A találkozót szombaton 17 órakor rendezik meg Békéscsabán.

Gajdács Pál

Fotók: Imre György

Fotó: Imre György

A szombathelyiek 18 mérkőzésen három pontot gyűjtöttek össze, nagy meglepetésre a Jászberényt verték simán 3:0-ra. A Békéscsaba éppen a vasiak ellen kezdte meg az idei pontvadászatot, és egy szettet el is veszített a lelkes vendéglátók ellen. Az azóta lejátszott két mérkőzést azonban már biztosan hozta 3:0-ra a BRSE és most is hasonló eredményre számít mindenki.

A zöld-fehéreknél két játékosról mindenképpen érdemes szót ejteni. A Puertó Ricó-i Genesis Anais Miranda még a téli szünetben érkezett a Haladáshoz. A szélső ütőként bevethető röplabdázó 22 esztendős, de nem ismeretlen számára Magyarország, hiszen korábban már a Jászberény csapatát is erősítette, legutóbb Törökországban játszott. A 19 éves budapesti születésű szerb származású korosztályos válogatott feladó, Marija Cicic októbertől a Békéscsabai RSE játékosa, Szombathelyen kölcsönjátékosként szerepel. Nagy ígéretként tartják számon.

Paul Bogdan a BRSE vezetőedzője a következőt mondta a Szombathely előtti találkozó előtt:

„Egy hetünk volt, hogy rendezzük a sorokat és az előttünk álló feladatokra koncentráljunk. Szombaton egyértelműen 3 pontot kell szerezzünk, hiszen a bajnokság alapszakaszának végéhez közeledve már nincs lehetőség hibázni. Kedden a szezon egyik legjobban várt mérkőzését játsszuk a CEV Kupa elődöntőjében a Busto Arsizio ellen, erre hangolunk a Szombathely ellen. Felmérjük, hogy min kell változtatni vagy miben kell javulnunk az olaszokkal szemben.” – fogalmazott Paul Bogdan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában