Viharsarki Drag Team

2019.01.10. 14:05

Sikerrel zárták a 2018-as versenyszezont

Újév kezdetén mindenki igyekszik számot vetni az előző esztendő történéseiről: az elért eredményekről és az esetleges csalódásokról. Így van ezzel a Viharsarki Drag Team csapata is, akik sikerekkel tűzdelt, munkás évet tudhatnak maguk mögött.

H. D.

Amikor legutóbb, júliusban szétnéztünk a csapat háza táján, odakint a hideg helyett a hőség tombolt és javában zajlott a 2018-as versenyszezon. Nagy tervekkel felvértezve indultak neki az utolsó kihívásnak: a kunmadarasi zárófutamnak. Az akkori állás szerint a VDT két versenyzője – Csüllög Norbert és Erdei Krisztián – azonos kategóriában, egymás ellenfeleként várták az augusztus 24-26 közötti megmérettetést, míg Horváth Krisztián versenyzőtársuk más kategóriában állhatott rajthoz.

Beküldött felvételek

A nyár utolsó hétvégéjén a motoros gyorsasági világ számos résztvevője, így a békéscsabai csapat is ellátogatott Kunmadarasra.

A Viharsarki Drag Team versenyzői és gépeik sikeresen vették az akadályokat. A csapat célja a legjobb kvalifikáció elérése volt. Erdei Krisztián és Csüllög Norbert szinte azonnal átkapcsoltak verseny-üzemmódba, Horváth Krisztián motorja azonban megmakacsolta magát.

Az erőpróba nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis a vasárnapi versenynap viharos időjárása miatt a versenybírók megszakították a futamokat. A kvalifikációs időmérők eredményei alakították ki a végső sorrendet: Erdei Krisztián első lett, Csüllög Norbert pedig a negyedik.

Összpontszáma alapján az országos bajnokság közönség 600-as kategóriájában Erdei Krisztián hatalmas előnnyel utasított mindenkit maga mögé. Csüllög Norbert szorosan mögötte ugyanebben a kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel.

A kupákat a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban november 17-én megrendezett hivatalos díjátadón vették át a versenyzők.

Az egyéni sikerek mellett profi megjelenés témakörben különdíjjal jutalmazták a team-et, akik mindig különös figyelmet fordítanak a teljesítményen túl az egységes csapatmegjelenésre, emellett pedig kiemelten fontosnak tartják a feladatok pontos delegálását és környezetük tisztaságát.

– Pozitív visszaigazolásként éltük meg ennek az elkötelezettségünknek az eredményességét, de azt tudni kell, hogy e mögött komoly munka van, mindenki úgy veszi ki belőle a részét, ahogyan csak tudja. Kiemelném azonban két társunk, Gyemendi Zoltán és Laurinyecz Mihály munkásságát, akik a Szitamaxszal karöltve megálmodták és megvalósították csapatunk arculatát – mondta hírportálunknak Csüllög Norbert csapatfőnök.

A december hónap meglepetéssel köszöntött be, hiszen az egyik motorosbolt sorsolásán Csüllög Norbertnek kedvezett a szerencse és egy nagyobb összegű vásárlási utalványt nyert. Mivel le tudta cserélni motoros bőrruháját, ezért a régit – amely számos versenyen végigkísérte – Facebook oldalán élő adásban sorsolta ki.

Azonban ahogy a mondás is tartja, nincsen öröm üröm nélkül, hiszen Horváth Krisztián – aki a 2018-as szezonban egyszer már állhatott a dobogóra – az év végén bizonytalan időre befejezte a versenyzést, így a Viharsarki Drag Team versenyistállója egyharmad részben megüresedett.

2019 számos lehetőséget és kihívást tartogat és hamarosan kiderül, hogy ki veszi át Horváth Krisztián helyét a csapatban.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában