Kézilabda

2019.01.30. 12:42

Dobogósok lettek a diákolimpiai országos döntőn a békési reformátusok

Bronzéremmel térhetett haza a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium fiú csapata Szegedről az V–VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőről.

Gajdács Pál

Beküldött felvétel

A békési reformátusok győzelemmel kezdtek, a szegedi Deák gimnáziumon jó játékkal léptek túl. A Nemzeti Kézilabda Akadémiára épülő siófoki Mathiász gimnázium ellen a szünetben még döntetlen volt az állás, de a 2. félidőben már a Balaton partiak domináltak. Az utolsó, csurgói Csokonai gimnázium elleni mérkőzés volt a sorsdöntő, amit 8 góllal hozott is a csoportjában 2. helyen záró Békés. A keresztjátékban a torna legerősebb gárdája, a későbbi első veszprémi Vetési gimnázium következett. A békésiek a 22. percig tudták tartani magukat. A 3. helyért a Ferencvárossal szemben egy ideig a reformátusok domináltak, ám a 2. félidőben az ellenfél átvette a vezetést, végül a Békés döntetlenre hozta a mérkőzést. A heteseket a viharsarkiak dobták jobban, kapusaik is jól védtek, így megérdemelten hozták haza a bronzmedált.

A csapat produkcióját a volt NB I.-es játékos, a csapatot elkísérő testnevelő, Cifra Tibor értékelte.

– Ez a korosztály nyolcadikban megnyerte a III. korcsoportos diákolimpiát. A csapat egy része azóta kicserélődött, több játékos is akadémiára került. Az nem jött jól, hogy eltörölték a IV. korcsoportot és kellett két év, mire a fiúk fel tudtak nőni az évfolyamhoz. A tavalyi diákolimpián már ötödikek lettünk, most pedig a maximumot kihozva magunkból harmadikok. A csapat több mint a fele ma már az NB I B-s békési felnőtt keret tagja. A munkáért nagy köszönet a fiúkkal foglalkozó edzőknek.

Beküldött felvétel

A bronzmérkőzés különdíját a békési Takács Szabolcs kapus kapta, a gólkirály az irányító Dénes Ádám lett.

A békési csapat: Bátky Bence, Borbély István, Csige Norbert, Dénes Ádám, Gyepes Norbert, György Olivér, Kiss Róbert, Kohlrusz Levente, Kovács Levente, Pál Szabolcs, Szabó Ádám, Takács Szabolcs, Vass Erik, Baranyai Máté.

A békésiek eredményei. Csoportkör: Szegedi Deák gimn.–Békés 24–29, Békés–Siófok 16–25, Csurgó–Békés 13–21. Keresztjáték: Vetési Albert Gimnázium, Veszprém–Békés 26–15. A 3. helyért: Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium–Békés 23–23 (hétméteresekkel: 25–26.

Végeredmény: 1. Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, 2. Siófoki SZC Mathiász J. gimn., 3. Szegedi Kis István Ref. gimn., Békés, 4. Ferencvárosi Sport Ált. Isk. és Gimn., 5. Lóczy L. gimn., 6. Nyíregyházi Arany J. gimn., 7. Szegedi Deák F. gimn., 8. Csokonai V. M. Ref. gimn.

A korosztályban összesen 255 csapat nevezett, a szegedi országos döntőn 8 együttes vehetett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában