Női kézilabda

2019.01.07. 14:06

A nehézségek idején még inkább összekovácsolódtak a gyulaiak

A legkényesebb ízlésű szurkolók is összecsaphatták a tenyerüket a Gyulasport NKft. női kézilabdázóinak őszi NB II-es szereplése láttán. A csapat úgy zárt a tabella élén, hogy a 11 mérkőzésen pontot sem vesztett.

G. P.

A fürdővárosi csapat egy évvel korábban a 6. helyen végzett, egy ponttal lemaradva az előtte állótól. Merész álmokat nem dédelgettek idén sem, de hogy egyetlen pontot se engedélyezzenek ellenfeleinek, arra még az edző, Barna Károly sem gondolt.

– Az előző évi csapatból heten távoztak és csak hárman érkeztek a nyáron, igaz utóbbiak közül a szülése után visszatérő dr. Bányainé Szabó Renáta és alapozás végén megérkező Semjéni Henriett meghatározónak számított, no és a Szegedről érkező Papp Zsófi is, aki nagy segítségére volt a csapatunknak. A kapus Antal Xénia ugyanakkor az alacsonyabb osztályú Sarkadtól jött. Az alapozás kezdetén voltak kétségeim, hiszen nehezen állt össze a csapat. A vezetőség a negyedik helyet célozta meg, jómagam azonban merészen a dobogó harmadik fokát. Arra számítottam, hogy az NB I B-ből érkező Hódmezővásárhely és a KSZSE Szeged elénk kerül, és tudtam, hogy a mindig erős Csorvással is nagy harcot fogunk folytatni. Nehezített a munkát, hogy az edzéseken olykor több volt a személyzet, mint a játékos, volt, hogy három mezőnyjátékos és ugyanennyi kapus tudott csak azok egy részén részt venni.

Barna Károly elismerte, hogy kedvező volt a sorsolásuk, sokat jelentett számukra a Bácsalmás elleni nyitómérkőzés megnyerése, de a legnagyobb lökést a Csorvás elleni idegenbeli siker adta.

– Az a diadal akkora élményt adott, hogy egyre összetartóbbá vált az együttes. Nagyon jó emberekből áll a csapat, melynek tagjai és a szakmai stáb egymásra talált. A szigoromat is elfogadták a lányok, igaz, Buzási Orsolya, Radnóti Mariann, Lukoviczki Beáta és Csapó Hajnalka ismert, hiszen korábban más csapatoknál már dolgoztunk együtt.

Barna Károly kiemelte, hogy a 6. fordulótól 6 mérkőzésen négy sérült játékost kellett nélkülözniük. A rutinos részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Rácz Klára és a térdműtét előtt álló Buzási, valamint Boruzs Barbara és tehetséges fiatal Gyepes Rita is hiányzott.

– A csapat erősségét jelezte, hogy ebben a helyzetben is sorra nyertük a mérkőzéseket. A nézők is visszajöttek a lelátóra – jegyezte meg a gyulaiak edzője.

Jó hír, hogy nincs távozó, érkező viszont van, mégpedig az orosházi, az őszt még Hódmezővásárhelyen töltő 23 éves, belső három poszton hasznos Balogh Vanessza személyében. Nem kizárt, hogy visszatér Gyulára a külföldön dolgozó Nagy Noémi.

A felkészülés január 3-a óta tart, a február 17-ei rajtig több felkészülési mérkőzést is terveznek NB II-es együttesek ellen.

A célokról Barna Károly így beszélt:

– Még mindig a dobogó terv. Bár négy pont az előnyünk a Hódmezővásárhely előtt, még nem dőlt el semmi. Az idei bajnokságra mindenki megerősödött, bárki megverhet bárkit. A játékosaimnak meg is tiltottam, hogy a tabellát nézzék. Arra majd ráérnek a bajnokság végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában