röplabda

2018.12.06. 14:12

Tovább írhatja a CEV-kupa-fejezetét a Békéscsabai RSE

Újabb diadalt írt bele a klubtörténetbe a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata. Szerdán a CEV-kupában fantasztikus mérkőzésen aranyszettel aratott diadalt az ukrán Himik Juzsnyij felett.

Gajdács Pál

Pedig a nyolc nappal korábbi ukrajnai 3:1-es vereséggel záruló kirándulás után eluralkodott némi szomorúság a Békéscsaba hívein, de a viharsarki amazonok – legyen csapatuk bármilyen összetételű is! – ismét bebizonyították, hogy amikor nagyon kell, képesek összezárni, egységbe fonódni, ezáltal fantasztikus eredményeket elérni.

Nem volt telt ház a békéscsabai városi sportcsarnokban, de a publikum olyan erőt generált, mintha legalábbis kétezren hajtották volna a lányokat.

Az első szett hihetetlen izgalmai után, amelyben a csabaiak négy ukrán szettlabdát védekezett ki, majd amit a megsérülő Pekárik Eszter helyére beálló Bodnár Dorottya visszaadhatatlan nyitással lezárt, olyan tempót diktált a csapat, amire a szín ukrán játékosokból álló Himik sem számított. A 3. játékban 11:10-es állásnál izgulhattunk csak kicsit, de a montenegrói Tanja Bokan nyitásai, Nikoleta Perovics pontjai, Tálas Zsuzsanna feladásai, no és az elnyűhetetlen Molcsányi Rita óriási mezőnymunkája aranyszettet eredményezett. És már a megtört ukrán csapat nem tudott feltápászkodni.

– Elképesztő mérkőzés volt! Az elején nagy volt a nyomás az első meccs eredménye miatt, nem adhattuk oda az első szettet, mert azzal megnehezítettük volna a dolgunkat– nyilatkozta az Origónak a csabai „újonc” montenegrói Tanja Bokan. – A szoros végjáték volt a kulcs, hogy azt meg tudtuk nyerni. Nagyon örülök, hogy egy ilyen meccsen mutatkozhattam be, a saját játékommal viszont nem voltam elégedett, egyelőre nem vagyok formában, de majd belelendülök. Annak örülök, hogy a mezőnymunkával tudtam segíteni a lányokat, valamint hogy a harmadik és a negyedik játszmában volt még erőm néhány jó ütésre a kritikus pillanatokban. De leszek még jobb is! A közönséget pedig egyszerűen imádtam!

Kormos Mihály szívéről hatalmas kő gördült le a mérkőzés végén:

– Juzsne városában is csak kis dolgokon múlt, hogy nem szerepeltünk eredményesebben. Amióta visszatértünk Ukrajnából nagyon készültünk, egész héten látszott a lányokon, hogy nagyon szeretnék a továbbjutást. A Vasas elleni bajnokin is látszott, hogy a formánk fellendülőben van. Ilyen előzmények után vártam az aranyszettet, és bíztam is annak sikerében. Nagyon lendületben voltak végig a lányok, mindig akadt a csapatban olyan, aki átvette az irányítást és a pontgyűjtést.

Pekárik Esztert hosszasan ápolták az 1. szett végén bekövetkezett sérülése után, majd kórházba is vitték (egyelőre még csak sejtések vannak, hogy pontosan mi a baja). A pályára már nem térhetett vissza, de a csarnokba igen, és így ő készíthette el azt a bizonyos meccs utáni csapatszelfit.

A viharsarki csapat három évvel a 16 közé jutással nyitotta meg a CEV-kupa címszó alatt futó fejezetet, amikor az orosz Dinamo Krasnodar állította meg. Két éve a negyeddöntőben az olasz Busto Arsizio ellen ért véget a kaland. Tavaly az izraeli Maccabi Haifa kiverése után a nyolcaddöntőben az olasz Pomi Casalmaggiore parancsolt megálljt. A futó szezonban a svájci Sm’ Aesch Pfeffingen ellen ismételheti meg a két évvel ezelőtti bravúrt a csapat. Az első mérkőzést Svájcban játsszák majd december 18. és 20. között, míg a visszavágót pedig 2019. január 22. és 24. között Békéscsabán. A svájci csapat a Békéscsabához hasonlóan aranyszettel gyűrte le a belga VC Oudegem együttesét.

A svájci csapatban egy magyar származású fiatal, a 23 éves Grózer Dóra is játszik, aki a korábbi sokszoros magyar válogatott id. Grózer György lánya, a Bajnokok Ligája-győztes, a német válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmes ifj. Grózer György húga, nem mellesleg a belgák elleni második csata legponterősebb játékosa.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában