atlétika

2018.12.30. 17:47

Szlovákiában is sikert arattak Gregorék

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői az elmúlt napokban kétszer is dobogós helyekkel öregbítették Békéscsaba hírnevét Szlovákiában.

Beküldött fotó

December 22-én a csabai futók Gregor László, Diószegi Dávid és Pap Csilla ismét Szlovákiába utaztak, ahol Bardejovban álltak rajthoz.

– Nyolc és fél km volt a táv, a kissé hullámos pályán, öt kört kellett teljesítenünk. Sajnos végig szakadó esőben futottunk ami jelentősen befolyásolta a hőérzetünket – számolt be a viadalról Gregor László.

Beküldött fotó

Mindezek ellenére mindkét békéscsabai felnőtt futó dobogóra állhatott: Gregor László a férfiaknál második, Papp Csilla a nőknél a harmadik helyet szerezte meg. Összességében elmondható, hogy nem volt könnyű verseny a szlovákiai, de ilyenkor télen egyébként is nehéz kimozdulni a komfortzónából ezért a szakemberek hasznos versenynek mínősítették a megmérettetést.

December 26-án, a csabai klub két atlétája az ünnepek után ismét folytatta a nemzetközi versenyzését. Bardejovban, Szlovákiában futottak egy 10 km-es országúti versenyt, melyről a hazavezető úton számoltak be: – Az év utolsó előtti versenyét teljesítettük december 26-án. Több kiváló ukrán, szlovák és cseh versenyző is színesítette a mezőnyt. Hideg, havas reggelre ébredtünk a viadal napján. Persze ez nem is meglepő így decemberben, bár mi mégis reménykedtünk a jobb időjárásban. Mindketten taktikusan versenyeztünk, hiszen a hideg sokat kivesz az erőnkből, így nem lehetett kockáztatni. Az utolsó kilométereken picit váltogatott tempóban igyekeztünk leszakítani a mezőnyt. Ez a taktika többé, kevésbé össze is jött. Én a harmadik helyen végeztem, Laci pedig győzni tudott – nyilatkozott Pap Csilla a verseny után.

A két atléta legközelebbi, és egyben idei utolsó versenye a hétfői békéscsabai 31. OTP Szilveszteri futógála lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában