kézilabda

2018.12.03. 17:09

Jól ment a megyei csapatoknak

Mutatjuk a hétvégi NB II.-es férfi kézilabda mérkőzések eredményeit.

G. P.

Kondorosi KK–Mezőtúri AFC 30–26 (14–12)

Kézilabda NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 110 néző. V.: Parádi, Újhelyi.

Kondoros: PANKOTAI – Istenes 5, RAFFAI 2, KEREKES 7, SIMON 7, Kósa 4, RAVASZ 4. Cs.: Gyurcsán (kapus), Krajcsovicz, Szabó, Kasnyik V., Kasnyik T., Arnóczki 1. Játékosedző: Nagy József. A Mezőtúr legjobb góldobói: Papp 7, Kovács T. 5, Soós 4.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 6/4.

Jó játékkal rukkoltak elő a hazaiak, így a mérkőzés elején sem tudtak nagyon meglépni a mezőtúriak. A védekezést tovább javítva, egy tízperces 9–0-s rohammal hamar átvették a vezetést. A vendégek időkéréssel rendezték a sorokat és a félidő végére sikerült visszakapaszkodniuk kétgólos különbségre. A második 30 perc elején sem mutatkozott a játékban a tabellán látszó különbség, a Mezőtúr ugyan meg tudta közelíteni egy gólra is a KKK-t, de a vezetést nem sikerült átvennie, sőt a játékrész közepén tovább növelte előnyét a hazai csapat, amely jó védekezésének köszönhetően győzte le a bajnoki címvédőt.

Kiskunmajsai KC–Békéscsabai BDSK 28–27 (16–15)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kiskunmajsa, 200 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

Békéscsaba: VLCSKÓ – dr. Sári 4, Fekete 5, OSGYÁN B. 12 (2), Márton 2, Felczán 2, Farkas 1. Csere: Csörgő (kapus), Fazekas 1, Morva, Tokaji, Kovács B., Nemesi, Kucsera, Arbel, Osgyán Zs. Edző: Labos Tibor. A Kiskunmajsa legjobb góldobói: Vadkerti Tóth 8 (1), Benkő 4.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 2/2.

Kezdettől fogva kiélezett csatát folytatott a két együttes. Az első félidőt váltott vezetés mellett tudták le, elsősorban a támadójáték dominált. Sok gól született, saját kapujuk előtt kevésbé jeleskedtek a játékosok. Szünet után védekezést váltott a csabai alakulat, ennek jótékony hatásaként sikerült háromgólos előnyt szereznie. Ezt a különbséget hosszú időn keresztül tartani tudta, azonban jött egy kisebb hullámvölgy és a sorsdöntő pillanatokból a hazaiak jöttek ki jobban. Az izgalmas hajrában minkét együttes előtt adva volt a győzelem megszerzésének lehetősége, amivel végül a hazaiak tudtak élni.

Békéscsabai DKSE–Pick Szeged U23 28–22 (18–14)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.

Békéscsaba: SZTANCSIK – KÉRI 2, CSUZI 10, KOCSÁRDI 2, MURÁNYI 9, KOVÁCS Á. 1, KARÁCS 1. Csere: Mezei (kapus), DIMOVICS 2, MOLNÁR G., Kocsor, Kepenyes, Csonki, Benkő, Gábor, MASA 1. Edző: Vólent János. A Szeged legjobb góldobói: Szabó B. 6 (2), Tőkés 6, Lőrincz 4.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

Igazi rangadót láthatott a csabai publikum, a csapatok a sportszerűség keretein belül maradva mindvégig kőkeményen védekeztek. Bő negyedórán keresztül szorosan alakult a csata (18. p. 10-10), a félidő utolsó harmadában jobb helyzetkihasználással sikerült meglépniük a csabaiaknak, így a szünetre az addigi legnagyobb előnnyel térhettek pihenőre. A második félidőre sem hagyott alább tempó, a modern kézilabda minden szépségét bemutatták a csapatok. A szegedieknek sikerült felzárkózniuk egy gólra (39. p. 19-18), de az egyenlítés elmaradt, mert a hazaiak kiváló védekezése meggátolta ezt. Vólent János legénysége fogcsikorgatva védte két-háromgólos előnyét (55. p. 24–22), a végjáték pedig már egyértelműen az akaratuk szerint alakult. Győzelmükkel a csabaiak ismét háromesélyessé tették az őszi bajnoki címért folyó csatát, a közönség pedig vastapssal jutalmazta mindkét csapat teljesítményét!

Köröstarcsai KSK–Csongrádi KSE 32–28 (16–9)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőberény, 130 néző. Vezette: Tóth G., Tóth I.

Köröstarcsa: KISS N. 1 – Mészáros 2, POLGÁR T. 5, VARSANDÁN 7 (2), BORBÉLY 6 (1), LŐRINCZI 5, Kopcsák. Csere: WAGNER (kapus), Kánya 2, Puskás, Schupkégel, Molnár B. 1, Molnár K. 2, Fekete 1, Bánfi. Edző: Molnár Zoltán. A Csongrád legjobb góldobói: Zvolenszki 11 (1), Gömöri 5, Pásztor I. 4.

Kiállítások: 12, ill. 16 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, ami a korai kiállításokban is megmutatkozott. Jó ideig felváltva estek a gólok (17. p.: 7–6), azután a hazaiak nyugodtak meg hamarabb és zsinórban hat gólt szerezve, jelentős előnyre tettek szert (24. p.: 13–6). A második félidőre nagy küzdelem és sok kiállítás volt jellemző, miközben a hazaiak tovább növelték előnyüket (55. p.: 30–22). A meccs hajrájában azután több hibát és taktikai fegyelmezetlenséget követtek el a tarcsai játékosok. Ez több elkerülhető kiállítást is szült, amit az ellenfél zsinórban hat gól szerezve büntetett, szorossá téve az addig simának látszó mérkőzést. A hazaiak győzelemmel, a végjáték miatt mégis kicsit keserű szájízzel búcsúztak a közönségüktől, amely vastapssal jutalmazta a féléves teljesítményüket.

Újkígyós FISE–Kunszentmártoni KSK 26–36 (10–18)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Újkígyós, 70 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Újkígyós: Rákóczi 2 – Balogh L. 2, VAJNA 4, Krám 2, Balázsházi 3 (2), Skaliczki 2, Harangozó V. 3. Csere: Ecker G. 2, Mezei M. (kapusok), Hegedűs, Bánszki 2, Szőke 1, Csatlós, Biri 3. Edző: Dézsi Róbert. A Kunszentmárton legjobb góldobói: Gelley 6, Tóth L. 6 (4), Kovács 5.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 2/2.

A rutinos vendégcsapat az első félidőben hamarabb talált fogást a hazai csapaton. A hét a hat elleni támadójátéka alaposan megzavarta a kígyósiakat, akik nehezen találták meg ennek az ellenszerét, így az első félidőt jelentős előnnyel zárta a Kunszentmárton. Szünet után kiegyenlítetté vált a játék, ekkor már a hazaiak is eredményesebbek voltak, de a helytállásuk csak a különbség tartásához volt elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában