futás

2018.12.27. 16:38

Idén is lesz szilveszteri futógála Békéscsabán

Több mint három évtizede hagyomány már a megyeszékhelyen, hogy a futás szerelmesei szilveszteri futógálával búcsúztatják az óévet. Hétfőn, december 31-én a városi sportcsarnoknál ismét megrendezi­ a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club az OTP Szilveszteri­ Futógáláját, amely már a harmincegyedik lesz.

V. L.

A szervezők az idei rendezvényen három ­távon várják az indulókat: amatőrök, igazoltak és háromtagú családok. A rendezvényen a csabai klub a tavalyi után ebben az évben is a csipes időmérést alkalmazza. Ez a mérési­ forma ­lehetővé teszi, hogy mindenki­ pontosan megismerje az időeredményét, és rangsorolni­ is tudja az indulókat.

A szilveszteri futógála programja:

– Első rajt 10 órakor­. 2500 m: családi 3 tagú csapat:1 felnőtt, és 2 közvetlen családtag. 2500 m: 60 év felettiek.

– Második rajt, 10.05 órakor. 3421 m: amatőrök. 4621 m: igazoltak. 4621 m: 2004-ben születettek és fiatalabbak, bátor amatőrök.

A futni vágyók együtt teljesíthetik a távot a többszörös országos bajnok, Gregor Lászlóval, a rutinos, több évtizede csabai színekben futó, Tábor Miklóssal, és az idei Győrben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon 1500 méteren ezüstérmet nyert, Apáti Bencével.

Az érdeklődők, a sportot szerető fiatalok, és idősebbek fotózkodhatnak a Kopp Békéscsabai Atlétikai C kiválóságával, a súlylökő Márton Anitával, a magyar atlétika első világbajnokával, aki márciusban Birminghamban a fedett pályás vébén érte el ezt a nagyszerű eredményt.

A szilveszteri rendezvény az óriástorta elfogyasztásával, és pezsgős koccintással zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában