spartan race

2018.11.21. 15:14

Spártai küzdelemmel a világranglista élére jutott

A gyulai kötődésű sportoló, Mészáros László, azaz Laz The Spartan nem töltötte tétlenül az elmúlt hónapokat, két rangos versenyen is elindult.

Tóth-Varga Fanni

Mészáros László akadályfutó egy éve azt nyilatkozta hírportálunknak, hogy új kihívásokon töri a fejét, ezt pedig mi sem támasztja alá jobban, mint az, hogy nyáron egy Európa-bajnokságon Franciaországban, majd szeptemberben egészen Kaliforniáig utazott, hogy Lake Tahoe-ban megrendezett világbajnokságon is kipróbálhassa erejét és kitartását.

– Az Európa-bajnokság júliusban volt Franciaországban, Morzinében. A 22. helyen végeztem az Age Group, azaz fél-profi kategóriában. Nekünk volt a legnagyobb mezőnyünk az egész Eb-n, mert a 30-39-es korosztály nagyon sok jó versenyzőt vonultatott fel, szám szerint 120-at. A világbajnokságot szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg az Amerikai Egyesült Államokban, Kalifornia államban, Lake Tahoe-ban. Itt a 7. helyen végeztem az egyéni szintén fél-profi kategóriámban, 64 versenyzőből. Majd a vasárnapi napon volt az országok közötti verseny, ahol két társammal, Kívés Bendegúzzal és Kováts Györggyel képviseltük hazánkat a férfiak versenyében, a 14. helyen végeztünk – nyilatkozta hírportálunknak. Hozzátette, hogy az Eb-n elért helyezése kicsit visszavett a lendületéből, de egy ilyen nagy verseny után amúgy is bevett rutin a pihenés. A feltöltődés után pedig sokkal tudatosabban készült a következő megmérettetésre.

– Az edzéseim többnyire négy részből tevődnek össze, ezek futó és erősítő edzések, illetve technikai és mentális tréning. A futó és technikai edzéseket Czinege Erik koordinálja, és csapatunk, a 4or Extreme akadálypályáján gyakorolunk. Társa, Nagy Gyöngyi pedig a mentális tréningért felel. Az erősítő edzéseket magamnak rakom össze, mely súlyzós és saját testsúlyos, funkcionális edzésekből áll.

Mint megtudtuk, számos élménnyel gazdagodott az Egyesült Államokban megrendezett versenyen.

– Először voltam Amerikában, így nagy élmény volt egy új kontinenst meglátogatni és ott versenyezni. Az pedig, hogy a legnagyobb sztárokkal, elit atlétákkal találkozhattunk, sok európai ismerős arccal csak pluszt adott. Nagyon inspiráló volt a csapatverseny előtti atlétatalálkozó is, és hát Squaw Valley, a rajt helyszíne egy fantasztikus környék, ahol nagyon jól éreztem magam a magyar csapattársakkal. Ezen felül Oaklandben és San Franciscóban is voltam, melyek közül az utóbbi nagy hatással volt rám sokszínűségével, és persze a város nyújtotta turisztikai élmények miatt. Azt azért meg kell jegyezzem, hogy ezek az élmények nem jöhettek volna létre támogatások nélkül, mert saját zsebből egy magamfajta versenyző nem igazán képes ilyen utat magának megengedni. Szóval azért csak hálával tartozom a támogatóimnak.

Hozzátette, hogy nagyon örült az eredménynek, és reálisnak tartja a 7. helyezést, főleg annak fényében, hogy az amerikai fél-profi mezőnyt egyáltalán nem is ismerte.

– Jövőre még keményebben fogok versenyezni és plusz inspiráció a korosztályunk lefelezése is. 2019-től már lesz 30-34-es korcsoport, amit sokkal korrektebbnek tartok. Azok alapján nagyon jók az előjelek. Jövőre mindenképpen szeretnék újra a legrangosabb versenyeken indulni, és képviselni hazánkat. A versenyeket egy pontrendszer alapján értékelik, ahol a nagy kontinens- és világversenyek súlyozottan számítanak. Így az Eb, vb és más bajnoki futamokon való indulásommal ebben az évben én végeztem a világranglista élén!

 

Beküldött fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában