Labdarúgás

2018.10.26. 17:31

Vasárnap villanyfényes mérkőzés a Balmazújváros ellen

Az NB II.-es bajnokság tizennegyedik fordulójában vasárnap 17 órakor villanyfényes mérkőzésen fogadja a Kórház utcai stadionban a tabella harmadik helyén álló, 24 pontos Békéscsaba 1912 Előre együttese a tavasszal még az élvonalban szerepelt, jelenleg 15 ponttal rendelkező tizenharmadik helyezett Balmazújváros csapatát.

V. L.

Csütörtökön délután a lila-fehérek bemutatóedzést tartottak, amelyen mintegy százötven érdeklődő (edzők, játékosok, szurkolók) kísérte figyelemmel a pörgős foglalkozást.

Boér Gábor, a lila-fehérek fiatal mestere így vélekedik: – Egy picit hullámvölgybe kerültünk, bár játékban azért olyan nagy gond nincs, hiszen az elmúlt mérkőzéseken is gyakorlatilag tudtuk uralni a játék menetét. Elsősorban a Kaposvár elleni meccsre gondolok, ahol igen jól játszottunk, de mégsem tudtuk berúgni a második gólt. Ugyanez volt a helyzet Tiszakécskén is, ahol szintén elfogadható játékot produkáltunk, de kihagytuk a helyzeteket. Ezen kell tovább dolgoznunk, bár ez nem egyszerű, hiszen edzésen nem lehet ilyen mérkőzés szituációkat teremteni. A héten azt gyakoroltuk, hogy a befejezések sikeresebbek legyenek. Továbbra is látszik, mennyire kiegyensúlyozott a bajnokság, hiszen az utóbbi három alkalommal nem tudtunk győzni és még mindig a harmadik helyen állunk. Az a célunk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót és ha lehet, akkor egy kicsit előrébb lépjünk.

Bekő Balázs, a balmazújvárosiak vezetőedzője: – A Békéscsaba jól szerepel eddig a szezonban, s az látszik, hogy ezért sokat is dolgoznak, sokat is tesznek. Abból a szempontból hasonló cipőben jár a két klub valamilyen formán, hogy mindkét gárdánál jelentősen átalakult a keret az utóbbi időben. Jó iramú összecsapásra számítok, nagy energiák fognak egymásnak feszülni, hiszen két fiatal csapatról van szó. Az pedig, hogy ki tud a másik fölé kerekedni, úgy érzem, hogy egy-egy adott szituáció, vagy egy adott pillanat fogja eldönteni a mérkőzésen belül.

Az Előrénél legutóbb Pilán és Ilyés sérült meg, Tóth Dániel és Babinyecz továbbra is maródi. Többiek a csapat rendelkezésére állnak.

A balmazújvárosi együttes keretében egy korábbi békéscsabai, a kapus Szécsi Gergő szerepel. A vendégek eddig 12 gólt szereztek, a házi gól lövőlistát Óvári Zsolt, és Papucsek Barna vezeti három-három góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában