Lovassport

2018.10.03. 16:18

Színvonalas versennyel zárult a díjugratók szezonja

Békés városa adott otthont a hétvégén a díjugratók Békés megyei döntőjének. Az előzetes nevezésekből közepes mezőnnyel számolhattak a rendezők és versenybírók. Az elmúlt évek megszokott helyszínei helyett, idén a Békési Szabadidős Lovas Klub új négy évszakos pályáján rendezték a döntőt, amely kitűnően vizsgázott. Urkom Szilvia versenyigazgató mindent megtett azért, hogy a lovasok és a nézők a legjobbat kapják a kicsit borongós, szeles idő ellenére is.

A nyitott 90 centiméteres versenyszámban a Békéscsabai Nimród LE lovasa, Némedi Noémi és Signo párosa bizonyult a legjobbnak hibátlan és nagyon gyors lovaglással. Őket követte istállótársuk Ádász Petra és Merlin követte, akik szintén hibátlanul fejezték be a pályát.

Dér Tibor felnőtt bajnok. Beküldött fotó

Az első bajnoki versenyszámban a kezdő lovasoknál a pontversenyt vezető Szatmári Fanni (Kentaur LE) állhatott a dobogó legmagasabb fokára, aki Schimmelchen szürke kancáját lovagolta, edzőjük Kotroczó Róbert. Ezüstérmet az első versenyszám győztese zsebelte be, aki nem más, mint Némedi Noémi (Békéscsabai Nimród LE), itt is Signo nevű lovát lovagolta (edző: Ardelean János).

A bronzérmet a békési Pánczél Nóra (Békése Szabadidős LK) érdemelte ki, aki ezúttal is Shagya Suhanc nyergében versenyzett (edző: Kotroczó Róbert és Urkom Szilvia). Az egyméteres nyitott versenyszámban Kolarovszki Erika (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Gidrán XXVII-42 Nótás nyergében győzött a Romániából érkezett Barna Ilinca előtt, aki Olimpiával versenyzett, a 3. helyet Lipcsei Andrea (Békéscsabai SZI LSK) szerezte meg Borkával.

Tíz centivel magasabb pályán rendezték az ifjúsági kategória és az amatőrök bajnokságának döntőjét ahol a Kentaur Lovas Egylet lovasai álltak fel a dobogóra. A maximális ponttal rendelkező Plavecz Szabrina India nyergében győzött, akit Potocska Attila készített fel. A második Dér Dorina és Crazy lett (edző: Dér Tibor), a harmadik Krajnyák Fanni Quinzo Z nevű lovával (edző: Dér Tibor).

Az amatőr kategóriában Simon Éva (Aranykalász Lovas Club) lett a bajnok Dáriusszal. Az ezüstérmet Szani Réka (Bábolnai Arab TTE) és Gránit párosa szerezte meg, a 3. Eperjesi Szilvia (Aranykalász Lovas Club) lett Lanával.

A 120 cm-es szám egy kétfázisos verseny volt ahol 8 startot jegyzett a versenyiroda. Ebben a kategóriában Potocska Attila (Mezőhegyesi KH SE) bizonyult a legjobbnak Game Boy hátán, s szerezte meg az első helyezést, a 2. Jován Richárd (Mezőhegyesi Ménes KH SE) lett Hélia II. nevű lovával, a 3. Garzó Ádám (Berényi Lovas Barátok E) Fernandóval.

A nap legmagasabban jegyzett versenyszáma a 125 centiméteres felnőtt döntő volt, ahol öt lovas szállt harcba. A bajnoki elsőséget a Kentaur LE versenyzője Dér Tibor szerezte meg. Ezüstérmes a felnőtt mezőny egyetlen női lovasa, Jusztin Ágnes (Aranykalász Lovas Club) lett. Jován Richárdnak (Mezőhegyesi Ménes KH SE) ugyan a versenyszámot sikerült megnyernie Impala nyergében, de ez az eredmény a bajnokságban csak a bronzérmet jelentette.

A díjugratók többségének ezzel véget ért a szabadtéri szezon, viszont vannak, akik még elindulnak az október 5-7. között megrendezésre kerülő 35. tenyészversenyen Kiskunhalason.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában