Labdarúgás

2018.10.07. 20:08

Kikapott a Füzesgyarmat a fővárosban

Nem sikerült a pontszerzés a fővárosban a Füzesgyarmati SK NB III.-as labdarúgócsapatának, amely elöl gólképtelennek bizonyult, hátul viszont egyszer végzetes hibát vétett, és ez elegendő volt a képzett erzsébetieknek a győzelem megszerzéséhez.

V. L.

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 1–0 (1–0)

NB III.-as mérkőzés. Budapest, 300 néző. V.: Sipos Katalin. Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Nagy T. (Kis Sz.), Pataki – Toca, Villand – Pölöskei, Lukács (Kinczel), Pataki – Prasler (Styecz). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Aktív mezőnyjátékkal telt az első játékrész. Mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, ennek megfelelően nem igazán tudtak helyzetbe kerülni a támadók. A 45. percben saját kapujuk elől villámgyorsan elvégeztek egy szabadrúgást a hazaiak, Kovács mesterien tekert középre, és Szabó Ádám fejelt a kapuba, 1–0.

A bekapott gól a második félidő első húsz percében is zavarokat okozott a gyarmatiak játékában. A vendégek szerkezetet váltottak, az utolsó 20 percben minden mindegy alapon kitámadtak.

Több ziccerük is adódott az egyenlítésre: az egyiknél Pölöskei fejese átszállt Bonicán, de a gólvonalról mentették a védők, majd Raducu közeli lövésénél a hálóőr védett nagy bravúrral. A mutatott játék alapján a gyarmatiak pontot érdemeltek volna, csak az a kis plusz hiányzott a játékukból, ami, ha meglesz, élcsapattá teheti őket.

G.: Szabó Á. a 45. percben. Jó: Bonica, Kovács D., Szabó Á., ill. Fildan, Pataki, Pölöskei.

Boros Tibor: – Az első félidő az utolsó pillanatig a tervezett koreográfia szerint zajlott, de egy kihagyás alapjaiban írta át a meccs forgatókönyvét. A második játékrészre kialakult egy esetleg ki-ki játék, ahol a hazaiak kezdetben bebiztosíthatták volna a győzelmüket, később viszont megvoltak a pontszerzéshez szükséges ziccereink.

További eredmények: Cigánd–Gyöngyös 2–2, Tállya–Sényő 1–1, Szolnok–DEAC 5–1, Jászberény–Putnok 4–0, Sajóbábony–Nyírbátor 3–0, Diósgyőr II.–Eger 3–2, Salgótarján–Tiszaújváros 0–6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában