Asztalitenisz

2018.10.07. 15:30

Dr. Bándi Andorra emlékeztek Békéscsabán 

A MOATSZ, a Békés Megyei Asztalitenisz-szövetség, és a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete a hétvégén rendezte meg a békéscsabai városi sportcsarnokban a 29. dr. Bándi Andor-emlékversenyt, amely egyben veterán magyar nemzetközi bajnokság is volt. A viadal pénteken délután a két tagú csapatok versenyével kezdődött. 

V. L.

A szombat délelőtti megnyitón Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz-szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Bándi Andor családjának tagjait, valamint két világbajnokunkat, Jónyer Istvánt és Klampár Tibort, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ünnepi megnyitójában arról beszélt, hogy a város mindig örömmel ad otthont rangos rendezvényeknek, így a dr. Bándi Andor-emlékversenynek is, majd jó versenyzést kívánt a résztvevőknek, és megnyitotta a viadalt.

Ezt követően az elmúlt egy évben elhunyt asztaliteniszezőkre egy perces néma tiszteletadással emlékeztek a megnyitó résztvevői.

Felegyi Gábor, a MOATSZ főtitkára három Békés megyei sportembert, dr. Lukács Tibort, dr. Zsengellér Lajost, és Sebestyén Sándort a Békés Megye Asztalitenisz Sportjáért elismerésben részesített. A viadalon százhatvan veterán játékosa állt asztalhoz. A DC rendszerű csapatversenyben Béres Sándor (HED-LAND Mezőberényi SE) a vértesszőlősi Saláta Ferenccel a dobogó legfelső fokára állhatott.

A versenyen az orosházi Nyári László a 75 éven felüliek mezőnyében párosban a pécsi Schwara Lászlóval az oldalán magyar bajnoki címet szerzett.

Balról Klampár Tibor, Jámbor Zoltán, Jónyer István. Fotó: Kiss Zoltán

Békés megyei érmesek. Nők. Páros. 50 éven felüliek: Katona Mátyásné, Molnárné Boros Márta (egyesületen kivüli, Békési TE). Férfiak. Egyéni. 75–79 évesek: 2. Nyári László (Eötvös DPSE Orosháza). Páros. 75–79 évesek: 1. Nyári László, Schwara László (Eötvös DPSDE Orosháza, Pécsi EAC).

DC rendszerű csapatverseny. Férfiak. 40–49 évesek: 2. Csarnai Gábor, Rahovszky László dr. (Békés, Budapest). 50-59 évesek: 1. Béres Sándor, Saláta Ferenc (Mezőberény, Vértesszőllős).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában