autósport

2018.09.04. 15:30

Gyulán ismét a tereprallisoké lesz a főszerep

Szeptember 14-től szeptember 16-ig Hofeka Kupa néven rendezik meg a hazai országos terepralli bajnokság fordulóját, illetve a Közép-európai Zóna Bajnokság futamát Gyulán, illetve a környező településeken. A péntektől vasárnapig tartó megmérettetésre már Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából is érkeztek nevezések.

Papp Gábor

Autósport. 4. Várfürdő Kupa rali verseny

Egy évtizeddel ezelőtt rendeztek először terepralli versenyt Gyulán. A megmérettetés azóta fontos, turisztikai értékű sportrendezvénnyé nőtte ki magát – hangsúlyozta a versengéssel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester. – Akadnak, akik kifejezetten az esemény miatt érkeznek városunkba, illetve a környező településekre.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, különlegességnek számít, hogy a belvárosban lesz a szervizpark, ami mind az érdeklődők, mind a versenyzők számára különleges élményt jelent. A polgármester hangsúlyozta, megtörténtek azok az előkészületek, amelyek az izgalmas versenyt biztonságossá teszik. Hozzátette, a pénteki nyitónapon egy prológot is rendeznek.

Beküldött felvételek

Nemes János, Kötegyán polgármestere arról szólt, hogy egy, a településük életében nagyon várt rendezvényről van szó.

– A visszajelzések azt mutatják, hogy jelentős az érdeklődés a program iránt – ecsetelte. – A tapasztalatok szerint a versenyzők is szeretik a kötegyáni pályát. A terepralli jó értelemben vett marketinglehetőséget is biztosít számunkra, a helyi lakosság mellett a megye és az ország más részeiről is érkeznek hozzánk.

Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere kitért arra, hogy a kezdetektől partnerei Gyula városának a terepralli versenyek kapcsán, amit személy szerint is szívügyének tekint.

– Mintegy 1400 lélekszámú településünk számára különleges jelentőséggel bír a verseny, ami megtöri a szürke hétköznapokat. Már most is sokan érdeklődnek a megmérettetésről – fogalmazott.

Varga Imre főszervező (Varga Racing Team) amellett tett hitet, hogy mostantól folyamatosan, minden évben legyenek terepralli versenyek Gyulán és a város környékén, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy jövő évtől szeretnék ismét júniusban megszervezni a megmérettetést.

Varga Imre elmondta, bíznak abban, hogy több, Dakar Rallyt és Africa Race-t megjárt versenyző is eljön majd Gyulára. A nézők autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket is láthatják majd. A nevezés hétfőn zárul, de már Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából is jelezték részvételüket versenyzők.

A terep-rallye.hu információ szerint a HOFEKA Kupa össztávja több mint 600 kilométer, amelyből több mint 330 kilométer lesz a mért szakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában