Torna

2018.09.13. 11:22

Fontos versenyek következnek a tornászoknál

A tornászok péntektől vasárnapig tartó országos bajnoksága a legjobbak számára főpróba lesz a jövő hétvégi, szombathelyi világkupaversenyre.

G. P.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a budapesti Központi Tornacsarnokban sorra kerülő ob-n valamennyi magyar tornász rajthoz áll, aki elindul a szombathelyi challenge vk-n. Köztük van az egyéni összetettben tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes dunaújvárosi Kovács Zsófia is, aki legutóbb május 27-én az eszéki vk-n versenyzett, azóta hasizomsérülés hátráltatta. A Dunaferr SE sportolója a júliusi szerenkénti országos bajnokságot és az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságot is kihagyta. Draskóczy Imre szövetségi kapitány az MTI-nek megerősítette, hogy a tervek szerint Kovács is ott lesz a bajnokság mezőnyében, de indulása az egészségi állapotától függ.

Kovácson kívül Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Vecsernyés Dávid, Babos Ádam, Kiss Balázs, Ryan Sheppard, Péter Sára, Dévai Boglárka, Böczögő Dorina, Fehér Nóra, a békéscsabai Makra Noémi és Csasztvan Lilla képviseli majd a magyar színeket a vasi megyeszékhelyen.

Az országos bajnokság pénteken 15 órakor veszi kezdetét az összetett versennyel, amely alapján kialakul a szerenkénti döntők mezőnye. Szombaton és vasárnap fél 11-kor kezdődnek a szerenkénti finálék.

Az október 25. és november 3. között Katarban sorra kerülő világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét a szombathelyi világkupa után hirdetik ki a szövetségi kapitányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában