fina

2018.09.18. 07:21

Eric, az angolna együtt úszik Baji Balázzsal

Budapestre érkezik Eric Moussambani a FINA úszó világkupa 4., budapesti állomására. Eric Moussambani a sydneyi olimpián vált világhírűvé.

nso.hu

Overnight swimming sensation Eric Moussambani from Equatorial Guinea stands on top of the Sydney Harbour Bridge in Sydney, 21 September 2000. Moussambani, 22, swam the first 100m freestyle race of his life on Sept. 19 clocking 1:52.72, more than a one minute outside the top preliminary time of the Flying Dutchman, Pieter van den Hoogenband. AFP PHOTO / AFP PHOTO / POOL / ROB GRIFFITH

Fotó: AFP

Eric, az angolna kétszer áll rajtkőre a világkupán. Az október 4-ei nyitónapon hét kiváló, a maguk sportágában Ericnél „valamelyest” jobb eredményt elérő magyar sportolóval versenyez, míg október 6-án a honi úszóklubok által felkészített olyan felnőttekkel szemben, akik nemrég ébredtek rá, hogy sosem késő megszerezni az akár a túlélést garantáló úszótudást – írja az NSO.hu.

Az idén 40 esztendős Moussambani igen rangos mezőnyben száll vízbe, hiszen vetélytársa lesz az idei téli olimpián a váltót történelmi aranyéremig hajrázó rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, a nemrég a crossfit világbajnokságon óriási meglepetésre ezüstérmet szerző Horváth Laura, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, valamint a magyar futball egyik legelnyűhetetlenebb csatára, a válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólt szerző Torghelle Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában