labdarúgás

2018.08.26. 21:21

Meg kellett izzadniuk a liláknak a három pontért

Vasárnap este a Kórház utcában állt pályára az Előre csapata a BSS Monor ellen. A találkozó végén fontos három pont került a lilák tarsolyába.

Gajdács Pál

Fotó: Lehoczky Péter (archív fotó)

Békéscsaba 1912 Előre–BSS Monor 2–1 (1–0)

Labdarúgás NB II.-es bajnoki mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 720 néző. V.: Berényi T. (Baghy Cs., Szvetnyik B.). Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Szélpál, Babinyecz (Hursán, 74.), Zahorán – Mezei (Lustyik, 80.), Király P., Viczián – Gránicz, Urbin (Szalai, 78.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor. Monor: Bozsó – Sági, Karacs, Fülöp N., Balanescu – Bori – Hunya (Balogh M., 46.), Ficsor (Szabó T., 84.)– Szuhodovszki (Szabó D., 77.), Tóth B., Palincsár. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Sárga lap: Gránicz a 84., Szatmári a 88., Sági a 88. percben.

Szögletarány: 2:10 (0:6).

Fotó: Lehoczky Péter

21. perc: Gránicz indult meg a félpályától a jobb oldalon, vezette a labdát, majd 16 méterrel a hosszú als sarokba lőtte a labdát, 1–0.

62. perc: Nagy kavarodás alakult ki a csabai 16-oson belül, végül Fülöp lőtte meg a labdát, ami bal alsó sarokba vágódott, 1–1.

75. perc: A csabai rohamok meghozták az eredményt: egy jobbról belőtt labda Szatmárihoz került, aki középről, a 16-os vonaláról erős lövést küldött kapura, a labda jobb alsó sarokban kötött ki, 2–1.

A békéscsabaiaknál változást jelentett a legutóbbi mérkőzéshez képest, hogy a két Balázs, a 20. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Zahorán és Babinyecz is helyet kapott a kezdőcsapatban.

Az első valamirevaló helyzet a csabaiak előtt adódott, ám Szatmári lövése célt tévesztett. Meddő mezőnyfölényben játszott a Csaba, ám vigyázniuk kellett, nehogy nagyon kinyíljanak hátul. Az első igazán veszélyes helyzet a monoriak előtt adódott, amikor Sági a 16-os jobb sarkáról kemény lövéssel kínálta meg Ribánszkit, aki azonban biztosan védett. Ott helyzet, a másik oldalon gól, mégpedig Gránicz Patrik remek egyéni megmozdulása után. A következő időszak azonban egyértelműen a vendégeké volt, akik pár perc leforgása alatt négy szögletet is elvégezhettek, abból az egyik csaknem gól született, miután Szuhodovszki lövése a kapufán csattant. Aztán Szatmári villant, kinek közeli lövését hárította bravúrral Bozsó. Szünetig nem változott az eredmény, csabai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fotó: Lehoczky Péter

A 2. félidőt mindkét gárda nagy lendülettel kezdte, két óriási csabai és egy monori helyzet maradt ki, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a kapusok védtek hatalmasat. A játékrész első negyedórájában a monoriak támadtak többet és bizony nagyon oda kellett figyelniük a lila-fehéreknek, mert minden akcióban benne volt a gólveszély. Az egyik ilyen végén Fülöp talált be a csabai kapuba. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Békéscsaba, és a 75. percben Szatmári remek lövésével ismét megszerezte a vezetést. Az utolsó negyedóra is bővelkedett eseményekben (egy elmaradt csabai 11-es, egy kapufa), de az eredmény már nem változott.

Fotó: Lehoczky Péter

Boér Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzést vívtunk, de nem játszottunk jól, viszont a csapat erejét mutatja, hogy így is nyerni tudtunk. Soha nem látott fiatal csapattal álltunk ki, ami menet közben még tovább fiatalodott. Amit ma beletettek, az óriási volt.

Horváth Dávid: – Jó lenne végre, ha mi kerülnénk előnybe. Rendre megnehezítjük erős ellenfeleink dolgát, helyzeteket alakítunk ki, de nem fordul úgy a szerencse, hogy pontot szerezzünk. Tiszta fejjel kellene gondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában