Labdarúgás

2018.08.08. 13:03

Az idény célja a felsőházba jutni battonyai fiatalokkal

István András helyét Lukács István vette át az új idényre a Battonyai TK megye kettes csapata kispadján.

A szakvezető – akinek id. Kőszegi Antal segít a munkában – heti két foglakozást vezényelt a felkészülési időszakban, pluszban hétvégi edzőmeccsek színesítették a programot.

A halovány őszi idény után ragyogó tavaszt futó piros-feketéknél nem volt jelentősebb játékosmozgás a holtidőben, és már nem is igazán várható augusztus végig. A sérülése miatt az elmúlt évet tulajdonképpen kompletten kihagyó középpályás, Tóth Zoltán (28) Kaszaperen térhet vissza teljes elánnal a pályára, Lipták Máté (27) pedig Mezőhegyesre igazolt haza, ahol lehetősége van gyökeret verni az I. osztályú gárdában. Mellettük különböző okok miatt Simon Roland (22) és Kőházi Péter (26) hagyott fel átmenetileg a focival. A pótlásukra a saját nevelésű tehetség, Kiss Zoltán Pál (16) tért vissza a Labdarúgó Akadémia U16-os együtteséből, aki augusztus végétől játszhat, hiszen akkor tölti be a 16. életévét. Hozzá hasonlóan a középpályán jelenthet erősítést a játékot újrakezdő Kőszegi Antal (27). Rajtuk kívül még az U19-es együttes több tagja került a felnőtt kerethez, akiket fokozatosan kívánnak beépíteni.

– Az év kezdete előtt bizakodásra ad okot, hogy a nyári felkészülést egészen szép létszám mellett tudtuk elvégezni. A csapat keretét két kivétellel battonyaiak alkotják, szeretnénk továbbra is a helyi utánpótlásra támaszkodva építkezni, és az ügyes fiatalok közül minél többet beépíteni. Az új idény célja a felsőházi tagság megszerzése lesz, amennyiben megmarad a tavaszi lendület és a szerencse is mellénk pártol, akkor ez nem kivitelezhetetlen elvárás – mondta el Lukács István edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában