NB II-es labdarúgás

2018.07.27. 16:39

Vasárnap este az Óvárt fogadja az Előre

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 2018–19-es őszi idényének nyitófordulójában az előző bajnoki idényben bronzérmes Békéscsaba 1912 Előre csapata vasárnap 19 órakor a 2017–18-as szezonban a tizenötödik helyen végzett Mosonmagyaróvári TE együttesét fogadja a Kórház utcai stadionban.

V.L.

A nyáron a csabaiaktól hatan távoztak, köztük a másodosztály gólkirálya, Birtalan Botond, valamint az irányító, Nagy István, és a rutinos belső védő, Dlusztus András. A gyors szélső, Gyurján Bence hazatért Nyíregyházára, a rutinos védő, Kiss László és a kapus, Máthé Gábor is távozott az Előrétől. A lila-fehéreknél több fiatal került fel az utánpótlásból az NB II-es felnőtt keretbe. Egy játékost igazolt a békéscsabai együttes, az MTK-ból kölcsönbe érkezett, a 18 éves középpályás, Mezei Szabolcs.

A vasárnapi találkozó esélyeiről Boér Gábor, a lila-fehérek fiatal vezetőedzője így fogalmazott: – Szeretnénk jó rajtot venni az NB II-ben, hiszen egy győzelem mindig önbizalmat, és lökést adhat egy csapatnak. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen több rutinos labdarúgó érkezett a nyár folyamán Mosonmagyaróvárra. Mi szeretnénk a saját játékunkat bemutatni, és megnyerni a találkozót. A keret tagjai közül a sérüléssel bajlódó, Ilyés Tamásra nem számíthatok, a többiek rendelkezésre állnak. Csak közvetlenül a mérkőzés előtt jelölöm ki a kezdőcsapatot.

A Várhidi Péter vezetőedző által irányított mosonmagyaróváriaknál jelentős változások voltak a nyáron a keretben. A kölcsönben ott szerepelt csabai támadót, Eszlátyi Istvánt végleg megszerezte az óvári együttes. A 33 éves korábban Angliában is megfordult kapus, Somogyi Csaba Budafokról érkezett. A Zalaegerszegből két labdarúgót is igazoltak, a rutinos, 192 centiméter magas belső védőt, Forgács Andrást, és a fiatal támadót, Jelena Richárdot. A több mint ötven NB I-es mérkőzésen szerepelt, 32 éves, 190 centiméter magas csatár, Szabó Viktor legutóbb Sopronban játszott. A 26 éves középpályás Stieber András Gyirmótról tette át székhelyét Mosonmagyaróvárra, néhány éve szerepelt az Aston Villa utánpótláscsapatában is. A támadó, Kozma Richárd az előző idényt a Siófok együttesénél töltötte. Az MTK-ból kölcsönbe érkezett a fiatal középpályás, Kovács Botond az óvári csapathoz.

Borítókép: Archív /Imre György/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában