Viharsarki Drag Team

2018.07.21. 11:21

Nem csupán a menetszél köti össze őket

Hogy alakul eddig a versenyszezon, teljesültek-e a a kitűzött célok és hogy milyen kihívások várnak még rájuk augusztusban – ezekről beszélgettünk a feltörekvő Viharsarki Drag Team csapatával.

Horváth Dóra

– Bizonyos szempontból túlteljesítettük az előzetes terveket, más szempontból viszont kicsit toporgunk – kezdte az összegzést Laurinyecz Mihály, a csapat média felelőse. – A túlteljesítés abban merül ki, hogy azonos kategóriában indul két versenyzőnk, Erdei Krisztián és Csüllög Norbert. Nagyon kellemes meglepetésre az első és a második helyet tudták elhozni, ami azt jelenti, hogy egymással vívtak döntőt. Ezen még mi magunk is meglepődtünk, mert egy borzasztó erős mezőnyből sikerült feltörni mind a kettőjüknek. Harmadik versenyzőnknek, Horváth Krisztiánnak ugyan nagyon komoly technikai nehézségei voltak, de – más kategóriában – ő is tudott fogni magának egy harmadik helyet.

Csüllög Norbert és Erdei Krisztián

– Erdei Krisztián jelenleg az első helyen áll a versenyben, mögötte én következem jócskán lemaradva országos bajnoki egyéniben. Mögöttem és a harmadik helyezett között ugyan csupán 5 pont különbség van, de úgy gondolom, hogy mint ahogy most júniusban is sikerült legyőznöm a srácot, augusztusban is sikerülni fog ezzel az újabb motorral – foglalta össze a szezon jelenlegi állását Csüllög Norbert versenyző, aki kitért arra is, hogy egyáltalán nem szül feszültséget az, hogy ugyanabban a kategóriában versenyez csapattársával. – Erdei Krisztián viccesen még fel is vetette, hogy mi lenne, ha én nyernék. Azonban akkora közöttünk a magasság- és súlykülönbség, hogy hacsak nem rontja el a rajtot, semmi esélyem nincs őt megverni. Szokták is mondani, hogy a motornál nem kell tuning alkatrészeket beleépíteni, hanem csak fogyni kell, vagy alapból könnyűnek kell lenni, mint ő.

Horváth Krisztián

– Azért sem szül feszültséget ez a szituáció, mert a csapaton belül vannak személyi fejlődések is. Krisztián tavaly egyel kisebb kategóriában indult. Ő ahogy halad korban egyre jobban előre és ül egyre nagyobb motorra, sorra megnyer mindent. Ha idén nyerni fog – márpedig eddig úgy tűnik–, akkor kötelezően lépnie kell felfelé egy kategóriát, ezt követeli meg a szabályrendszer – fejtette ki Laurinyecz Mihály.

A csapat egyre jobban kezd egységgé kovácsolódni, fokozatosan kialakulnak azok a felelősségi körök valamint pozíciók, amelytől hatékonyan tud működni a Viharsarki Drag Team. A csapattagok folyamatosan csiszolódnak nemcsak egymáshoz, de egyre jobban belerázódnak a gyorsulási versenyek és a motoros rendezvények világába is.

A team média-visszacsatolása is rengeteget fejlődött, amely nagyban köszönhető annak, hogy a marketingstratégiát az idei évben új alapokra helyezték: facebook oldalukon teljesen más hangulatban mutatják meg a csapatot és a versenyeket, mint előtte bárki.

Az idei szezonban még egy nagy feladat vár rájuk, az augusztusi verseny. Ez egy papírforma szerint kétnapos, gyakorlatilag azonban egy négy napon át tartó rendezvénysorozat. A versenycsapatok már a 0. napon kivonulnak a helyszínre, ilyenkor kerül sor ugyanis a gépek beállítására és kipróbálására, valamint a depó kialakítására. Különösen azért fontos ez, mert mindannyian ott töltik azt a négy napot, a versenyzők ott tudnak pihenni és felkészülni.

Az augusztus azonban a versenyen kívül egy másabb jellegű kihívást is tartogat a motorosok számára, nagy fába vágták ugyanis a fejszéjüket: saját videóklipet forgatnak. Kiss Csanáddal és a feltörekvő csabai The Project zenekarral karöltve megalkották saját himnuszukat. – Elmentünk Csanádék egyik próbájára és elmondtuk, hogy mely kulcsszavakat szeretnénk visszahallani. Szerintünk a zene nagyon jó lett és a szám abszolút a csapatról szól. Leginkább hangulati elemek vannak benne, kicsit rockos vonal – mesélte lelkesen Csüllög Norbert, aki egyben a videóklip megálmodója és a forgatás szervezésének összefogója.

Beküldött felvételek.

– A forgatás augusztus 4-én lesz, három különböző békéscsabai helyszínen és célként 400 motoros megjelenését tűztük ki. Terveink szerint a motorosok különböző dolgokat fognak csinálni, ha az égiek így úgy akarják. Úgy igyekszünk az eseményt megszervezni, hogy ne teher legyen a látogatóknak, hanem egy élmény. Minden motoros társunkat ezúton szeretettel meghívjuk a Viharsarki Drag Team által szervezett klipforgatásra. Mindegy ki vagy és honnan jössz, az sem számít mekkora a motorod, egy a lényeg: csatlakozz hozzánk augusztus 4-én, Békéscsabán.

Viharsarki Drag Team

Tógye János: operatív vezető

Erdei Krisztián: versenyző

Csüllög Norbert: versenyző, csapatfőnök

Horváth Krisztián: versenyző

Laurinyecz Mihály: média felelős

Gyemendi Zoltán: műszaki vezető

Holovitz László: pályamester

Laurinyecz Péter: depómester

Bajnóczi Beáta: szakács, operatív asszisztens

 

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában