Megyei II. osztályú labdarúgás

2018.07.02. 15:58

A gólkirály, Sindel Roland lett az év játékosa

A megyei II. osztályú bajnokság Déli­ ­csoportjában is elkészült a bajnoki év válogatottjának név­sora. A bajnokság legjobbja­ Sindel Roland, az ezüstérmes OMTK-ULE 1913 fiatal támadója lett, aki harmincnyolc góllal nyerte el a gólkirályi ­címet.

V.L.

Az őszi idény megyei II. osztály Déli csoportjának válogatottjába négy csapat adott játékost. A bajnok Nagyszénás négy, a második helyezett OMTK-ULE 1913 három, a Csorvás és az Újkígyós két-két labdarúgóval képviselteti magát a legjobbak között.

A kapusoknál a csorvásiak saját nevelésű, huszonkilenc éves háló­őre, Maczák Máté lett a legjobb, aki négy alkalommal került be a forduló legjobbjai közé.

A bajnoki idény legjobbja, az orosházi Sindel Roland szabadrúgáshoz készülődik /Fotó: Csete Ilona/

A jobb oldali védőknél a ­huszonnyolc éves Godár György, a bajnok Nagy­szénás saját nevelésű labdarúgója­ végzett az első helyen, aki megőrizte őszi elsőségét, és ­tizenegyszer szerepelt a forduló válogatottjában. A hátvéd 2003 óta a szénásiak igazolt játékosa.

A belső védőknél a harmincöt esztendős Szabó Norbert, a második helyezett OMTK-ULE 1913 hátvédje szerepel, aki hatszor került be a forduló válogatottjába. A rutinos labdarúgó az ősz válogatottjának is tagja volt. A korábban több mint egy évtizeden át az Orosháza FC NB II.-es csapatában szereplő rutinos védő három alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

A bajnok Nagyszénás mindössze 18 esztendős belső védője, Zábrák Zoltán megőrizte őszi tagságát a legjobbak között, összesen hétszer volt tagja a forduló válogatottjának. A tehetséges játékos a legfiatalabbként került be a bajnoki idény váloga­tottjába.

A bal oldali védő poszton a huszonkét éves Kasza Illés, az OMTK-ULE 1913 hátvédje szerepel, aki ötször vívta ki a tagságot a forduló válogatottjában. A fiatal labdarúgó tizenhat gólt szerzett a bajnoki szezon során.

A huszonnégy esztendős, korábban a megyei I. osztályú szabadkígyósi együttesben is középpályásként szerepelt, újkígyósi Török Szabolcs hétszer volt tagja a for­duló válogatottjának, és huszonkilenc góllal segítette csapatát, amely megszerezte a bronzérmet a bajnokságban. A csoport góllövőlistáján teljesítményével a harmadik helyen végzett az újkígyósi labdarúgó.

A középpályásoknál az újkígyósiak 27 éves labdarúgója, Gazsó József hatszor került be a forduló legjobbjai közé. A korábban a Szabadkígyósban is megfordult játékos tizenhat góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

Az aranyérmes Nagyszénás huszonhárom éves középpályása, Miszlai László tavasszal remekelt, és összesen tizenkétszer szerepelt a forduló legjobbjai között. A pályafutása során az Orosháza FC-ben, az OMTK-ULE 1913 és a Székkutas csapatában is megfordult fiatal labdarúgó tizennyolc góllal járult hozzá csapata bajnoki címéhez.

A csorvásiak huszonkét éves csatára, Gyevi-Nagy Balázs hét alkalommal került be a forduló válogatottjába, ezzel megőrizte őszi tagságát. A csatár sérülés miatt kihagyta a tavaszi idény nagy részét, ennek ellenére huszonhét góllal segítette csapatát a bajnoki idény folyamán.

A bajnok nagyszénásiak korábban magasabb osztályban is szerepelt csatára, Nagy Szabolcs Dávid kilenc alkalommal volt tagja a forduló válogatottjának. A gólerős támadó harmincegy gólt szerzett a bajnoki idényben, és ezzel a második helyen végzett a góllövőlistán.

Az OMTK-ULE 1913 huszonegy éves támadója, Sindel Roland kiemelkedő teljesítményt nyújtott, tizenkétszer került be a forduló válogatottjába, így ő lett a Déli csoport legjobbja, és több rúgott gólja miatt előzte meg a nagyszénási középpályást, Miszlai Lászlót. A fiatal csatár harmincnyolc alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és ezzel elnyerte a Déli csoport gólkirályi címét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában