Körös Dragon

2018.06.13. 19:46

Már a vébére hangolnak a szarvasi sárkányhajósok

Sikeres vb-felkészüléssel és eredményes Eb-válogatóval zárult a magyar bajnokság Fadd-Domboriban, ahol a szarvasi Körös Dragon SE sárkányai is megmérettettek.

B. A.

Húzd, húzd, bírod még – ilyen és ehhez hasonló harsogással biztatták a dragonosokat június­ 8–10. között Fadd-Domboriban, a 16. Sárkányhajó Magyar Bajnokságon, ami a magyar csapatok utolsó nagy versenye volt az öt hét múlva elrajtoló Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság előtt. A csapatok a háromnapos bajnokság során 200, 500 és 2000 méteres távokon mérettették meg magukat.

Beküldött fotók

Nyerges Miklós, a Körös Dragon SE elnöke szerint az eddigi legsikeresebb magyar bajnokságot tudhatja maga mögött a Magyar Sárkányhajó Szövetség, ugyanis soha nem volt még ilyen magas az induló csapatok száma, mint a múlt hét végén. A 12 egyesületből és négy szabadidős csapatból összeálló mezőnyben a Körös Dragon SE U18-as korosztálya minden számot megnyert.

Mindezek mellett a 40+ fiú, 40+ vegyes és a premier korosztály hajói a vasárnapi 500 méteres távon másodikként értek célba, míg a premier vegyes korosztály a négy indulóból a negyedik helyen végzett, ám itt csak egy ­tizedmásodperc választotta el a célvonalat érintő sárkányhajókat. A nők közötti megmérettetésben Nyerges Miklós a Körös Dragon SE premier női csapatát emelte ki, akik 200 méteren az első helyre lapátolták magukat.

A csapatok ezt a három napot a világbajnokságra való felkészülés utolsó nagy erőpróbájaként aposztrofálják, hiszen július 17–22. között Szegeden rendezik meg a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot, amely igazi különlegessége lesz a nyári szezonnak, hiszen a 2000 éves, keleti hagyományokkal rendelkező sportág a hosszú évek alatt a világ több kontinensét is meghódította.

– A vb-n való szereplési jogot a 2017-es magyar bajnokságon vívtuk ki, így a csapatok már a tavalyi évben elkezdték a felkészülést, többek között alapozással, futással, úszással és kondizással. Idén márciustól már kinti vízen eveztek a dragonosok, igaz, a hűvös idő miatt kabátban és kesztyűben húzták a lapátot. Májusban egyszemélyes felmérőt tartott az egyesület, melynek során egy parakenuban mindenki egymaga evezte le az 500 méteres távot – tudatta lapunkkal Nyerges Milkós.

Július 17-e és 22-e között Szegeden rendezik majd meg a tizenegyedik IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot

 

A folyón is bizonyítaniuk kell a sárkányoknak

Nyerges Miklós elmondta, a szegedi vb rövidtávú futamait a Maty-éri pályán rendezik, míg a hosszútávú futamokat az élő Tiszán tartják majd, ami annyiban nehezíti a lapátolást, hogy a folyónak erősebb a sodrása, mint mondjuk a Kákafoki-holt­ágnak. A Tiszán való evezést a vb előtt egyetlen alkalommal tesztelhetik majd a szarvasi egyesület tagjai. Minden idők legnagyobb sárkányhajóversenyén 39 csapat áll rajthoz, mintegy 6000 versenyzőt várnak a megmérettetésre – tette hozzá Nyerges Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában