fekvenyomás

2018.05.19. 14:50

Szabó Ágnes Európa-csúccsal világbajnok

A finnországi Vantaa-ban folyó RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó-világbajnokságon szombaton reggel az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes mutatkozott be a felnőttek +84 kilogrammos súlycsoportjában.

V.L.

A nagyon erős, ám mégis rendkívül magabiztos 140 kilogrammos kezdés után, a második fogására öt kilogrammot emeltetett. Ezt is sikerrel teljesítette, legvégül a 147,5 kilogrammos új Európa-csúcsot is kinyomta, és ezzel világbajnoki címet szerzett.

Véró Alex előző napi diadala után Szabó Ágnes az orosházi klub második aranyérmét nyerte, amihez ha hozzávesszük a vésztői Cserna János és Balog Nátán elsőségét, akkor túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy Békés megye fekvenyomásban világhatalom.

Szintén szombaton délelőtt versenyzett a vésztői Marvel Team SE sportolója Szívós Ádám, aki a 74 kilogrammos felnőtt mezőnyben próbált szerencsét. Az első két gyakorlata 150 és 157,5 kilogrammon sikeres volt, a 160 kilogramm azonban már kifogott rajta, így végül a 10. helyen zárta a világbajnokságot.

A finnországi verseny eseményeivel hírportálunk kiemelt figyelemmel foglalkozik, Balog Nátán és Szabó Lili sikereiről szóló írásunk ide kattintva érhető el, Véró Alex győzelmét itt, Cserna Jánosét pedig itt adtuk hírül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában