Futás

2018.04.16. 16:33

A békéscsabai Varga István nyolcadik a Vivicittán

A 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás második napja a közép és hosszútávok szerelmeseit várta, és persze azokat is, akik először tették próbára magukat a 10 km-en vagy a félmaraton 21 km-es távján.

A kétnapos eseményre több mint 28 000 nevezés érkezett. Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten, 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak a tavasz legnépesebb futóünnepére.

A félmaraton táv férfi győztese a tavalyi 2. helyezett Galamb Csaba, aki megküzdött a szembeszéllel, de az utolsó 2 kilométeren begyújtotta a rakétáit. A nőknél a második gyermeke születése után visszatérő Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb.

Világújdonságnak számít, hogy egyéni, személyre szabott videót kaphat futásáról minden versenyző, így az eddigi fotókon kívül tovább színesedik a paletta, amin az élményeket megőrizhetik. Még egy érdekesség, több hölgy futott mint férfi, hiszen a hétvégi eseményen indulók aránya: 51 % nő, 49 % férfi.

A békéscsabai Varga István, a 8500 fős félmaraton összesített mezőnyében a nyolcadik helyet szerezte meg, ideje: 1 óra 16:47 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában