vívás

2018.03.20. 15:34

Tusjak Adrián lett a serdülők legjobbja

Miközben az utánpótlás válogatott az Európa-bajnokságon vitézkedett, itthon se állt meg az élet. A fiatalabb korosztály az Olimpici Grand Prix büki állomásán próbált helytállni.

G. P.

Békéscsabai részről legjobban ez Oláh Lilinek sikerült, aki a gyermek női párbajtőr számban 93 induló között bejutott a fináléba, ahol a tapolcai Simon se tudott neki ellenállni, 10:4-re őt is legyőzte. A következő asszóját ugyan elveszítette, a Balaton VK versenyzőjével, Pátrival szemben, de a sérült kézzel versenyző csabai tehetség bronzérme minden dicséretet megérdemel.

A gyerek fiúknál (95 induló) Krnács Tamás 7. lett. Tamás a négy Olimpici-fordulóból háromszor verekedte be magát a döntőbe, stabilan jó teljesítményt nyújt. Az újonc lányok 97 fős mezőnyében Bencsik Anna vigaszágról jutott be a legjobb nyolc közé, itt nagy csatában kikapott a későbbi győztes MTK-s Wimmertől, így a nyolcadik helyet szerezte meg.

A Kondorosi Vívók SE is kiváló hétvégét zárt, soraikból Tusjak Adrián végigverve a mezőnyt állhatott fel a dobogó tetejére. Pusztai Péter párbajtőrözője a serdülőknél kezdte meg a küzdelmeket 101 vívó között és gond nélkül masírozott be az elődöntőbe, ahol az albás Kovács Gergelyt 15:10-re, a döntőben a BVSC-s Kó Benedeket már szorosabb csatában 15:13-ra verte meg.

Az újoncoknál is született egy jó eredmény, ott Paulik Tamás érdemelt ki medált, mégpedig a harmadik legfényesebb fajtából. Paulik a nyolc között a honvédos Hirtlinget verte 15:14-re. A döntőbe kerülésért a BVSC Kó Ágostontól szenvedett kéttusos vereséget. A gyerek fiúknál (95) Tusjak Dominik 12. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában