Röplabda

2018.03.05. 16:19

A rendezők ígérik: sporttörténeti esemény házigazdái lesznek

Megkezdődött a visszaszámlálás: mindössze öt nap van már csak a Volkswagen MEVZA Cup Final Fourig, melynek idén Békéscsaba ad otthont. A rangos röplabdaeseményen a házigazdák mellett a cseh Olomouc, a szlovén Branik Maribor és a Mladost Zagreb száll harcba a trófeáért.

Gajdács Pál

A négyes döntőben a Linamar-Békéscsabai RSE nemcsak a rendező jogán lehet jelen, hiszen a sorozatban kiharcolta a továbbjutást érő második helyet. A Final Four apropóján hétfőn sajtótájékoztató tartottak a névadó támogató szalonjában, melyen Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. ügyvezetője köszöntötte a meghívott vendégeket.

Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke nagy sportdiplomáciai sikerként értékelte, hogy Békéscsaba lehet a Final Four házigazdája. Ígérte, hogy az elmúlt időszak legnívósabb négyes döntőjét rendezik majd meg, sporttörténeti esemény házigazdái lesznek, a csapat pedig remek teljesítménnyel és címvédéssel arat sikert. A határon túlról is sok néző érkezik, nagy az érdeklődés az esemény iránt, emiatt a Magyar Röplabda Szövetségtől mobillelátót is kellett igényelni, de valamennyi jegyigényt ki tudják elégíteni. Egyedi show-al is készülnek a Fővárosi Nagycirkusz művészei fellépésével. Hozzátette: a támogatók, együttműködő partnerek nélkül nem lehetne ennyire sikeres a klub. Évek óta tartó együttműködés után a Volkswagen az esemény mellé állt.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a tavalyi döntővel kapcsolatos személyes emlékeivel kezdte:

– Átéltem a sikert, a döntő utáni örömünnepet. Nagyszerű volt az a győzelem, de már akkor azt gondoltuk, hogy milyen jó lenne Békéscsabán több ezer néző előtt megvédeni a címet. Békéscsaba néhány napig a sportélet középpontjába kerül, az esemény ráirányítja a figyelmet a jó szezont futó Békéscsabai RSE-re, amely nem a tisztes helytállásra, hanem a győzelemre törekszik. A csapatnak az önkormányzat a legnagyobb támogatója, az elvárás az, hogy a lányokon, hölgyeken mindig látszódjon az, hogy nagy célokat szeretnének elérni. Biztos vagyok benne, hogy hétvégén ezt látjuk majd. Az önkormányzat mindent meg fog ezután is tenni, hogy a klubban mindenki nyugodtan dolgozhasson, meglegyen a háttér – zárta a polgármester.

A névadó támogató képviseletében Molnár Róbert, a Porsche Hungária területi értékesítési vezetője szólt.

– Évek óta támogatjuk Magyarországon a különböző szakosztályokat és Békéscsabán is szeretnénk elérni a minél nagyobb márkaismertséget. Hogy ez még hatékonyabb legyen, erre egy ilyen sportesemény nagyon alkalmas lehet. Szeretném, ha ugyanezeket a mosolygós arcokat látnám a döntő után is – mutatott a csapat jelenlévő tagjaira a cég képviselője.

Dobi Edina csapatkapitány megjegyezte, hogy vele együtt tavaly még sokan nem játszottak Békéscsabán, de mindenki felvette a BRSE mentalitását.

– Amikor megtudtuk, hogy mi lehetünk az esemény házigazdái, nagyon boldogok voltunk. Meg akarjuk mutatni, hogy a címet megtudjuk védeni a Közép-európai Ligában – ígérte a Békéscsabai RSE csapatkapitánya.

A MEVZA Cup Final Four programja

A csabai klub másodszor pályázott a rendezésre, és a döntéshozók ezúttal már Békéscsabának adták a jogot, hogy vendégül láthassa a sorozat legjobb négy csapatát. Nem titkolt cél a Viharsarokban az, hogy saját közönsége előtt védje meg címét a BRSE, hiszen nehéz szívvel válnának meg a tavaly elhódított serlegek közül az egyik legszebbtől, s legnagyobbtól.

Március 10., szombat, 17.00: VK Olomouc (cseh)–Nova KBM Branik Maribor (szlovén)

Március 10., szombat, 19.30: Linamar-Békéscsabai RSE–Mladost Zagreb (horvát)

Március 11., vasárnap, 14.30: bronzmérkőzés

Március 11., vasárnap, 17.30: döntő

 

 

 

 

Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában