atlétika

2018.03.05. 18:47

Hazaérkezett a világbajnok Márton Anita – videóval!

A szokásosnál is nagyobb volt a nyüzsgés a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren hétfő késő délután, ahol egy világbajnokra vártak sokan, mégpedig a magyar atlétika – a fedett pályás és szabadtéri világbajnokságokat is egybevetve – első világbajnokát. Aki történetesen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője.

Gajdács Pál

2018 atlétika Márton Anita

Márton Anita pénteki világraszóló súlylökő-diadala után Birminghamból érkezett haza. A várakozó tömegben természetesen Márton Anita békéscsabai klubjának képviselői, illetve családtagok, és ismerősök is ott voltak. Virágcsokorral fogadta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője és Czeglédi Katalin, a klub marketingvezetője és a klub két korosztályos válogatottja, Kovács Miklós sprinter és Szebegyinszki Richárd diszkoszvető is.

A Londonból érkező repülő nem sokkal 17 óra előtt landolt Budapesten, de a várakozóknak legalább félórát kellett még várniuk, hogy előtűnjön a maroknyi, öt főt számláló magyar csapat, benne Márton Anitával és edzőjével, Eperjesi Lászlóval, akiket azonnal megrohantak a média képviselői és hosszú percekig nem is szabadultak a gyűrűjükből. Persze mindketten örömmel idézték vissza sokadszor is a pénteki verseny legfontosabb pillanatait, azt a szenzációs 19,48 méteres harmadik és a már világbajnokként repített hatodik, 19,62 méteres új országos csúcsot jelentő dobást (Birminghamben kétszer javította meg saját, két évvel ezelőtt, ugyancsak a fedett pályás világbajnokságon felállított rekordját) és persze a másnapi eredményhirdetés semmihez sem hasonlítható megható mozzanatait.

Márton Anitának nem lesz túl sok ideje arra, hogy átszokjon szabadtérre, s kipihenje az elmúlt hetek, napok fáradalmait, hiszen a fedett pályás világbajnoki bravúr elérése, majd néhány napos otthoni tartózkodás (és persze nem kevés edzés) után egy héttel máris újabb erőpróba vár a 29 éves magyar atlétanőre. A portugáliai dobó Európa Kupán ugyanúgy duplázásra készül, mint tavaly a londoni világbajnokságon, ahol a súlylökés mellett a diszkoszvetők csatározása is kihívást jelent Anita számára. Egy korábbi interjújában előrebocsátotta, ne várjunk tőle Portugáliában nagy eredményt, mert egy ilyen nagy verseny után rendre visszaesik a teljesítménye, és kisebb is a motiváció, de neki, aki az elmúlt világversenyekről mindig éremmel érkezett haza, megbocsátjuk.

Interjúk, fogadás, utazás

– Nagyon fáradt vagyok, de nagyon boldog is, hiszen nagyon sokan vártak – köztük klubom vezetői és sportolói is – a Liszt Ferenc repülőtéren – mondta lapunknak percekkel a landolás után Márton Anita. – Sok újságíró is fogadott, sok interjút adtam, nagy volt a forgalom és este még a közmédiában, a televíziókban és a Kossuth Rádióban is vár rám kötelezettség. A napokban Áder János köztársasági úr is fogad a gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokokkal együtt, de szerdán két békéscsabai iskolában is látogatást teszek, hogy másnap már utazzak Portugáliába, az Európa Kupa helyszínére – sorolta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok súlylökője.

 

Fotó: Dömötör Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában