Labdarúgás – Galériával

2018.02.16. 20:45

Szurkolói ankét a lila-fehéreknél

Pénteken este szurkolói ankétot tartott a Kórház utcai székházban a Békéscsaba 1912 Előre.

V.L.

Molnár Balázs levezető elnök köszöntője után Kozma János, az Előre Futball Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta a klub gazdasági hátterét a többségi tulajdonos Békés-Drén Kft., és annak tulajdonosa, Barkász Sándor biztosítja, és a város önkormányzata is támogatást nyújt.

A célkítűzés az NB II-ben az első öt hely megszerzése, míg a megyei I. osztályú csapatnál az NB III-ba jutás. Bejelentette, hogy másfél éves kölcsönszerződéssel leigazolták a 21 éves Hursán Györgyőt, aki az 1860 Münchenből tért vissza a lilákhoz. A stadion rekonstrukcióról elmondta, hogy a most épülő lelátót júliusban kell átadni, és azután oda költözhetnek. A Kórház utca felőli lelátóra pedig a statikai vizsgálatok eredménye alapján elképzelhető, hogy bontás vár, majd új lelátót építhetnek a helyére, ám ennek a fedezete most még nem biztosított.

Boér Gábor vezetőedző a csapat téli felkészüléséről számolt be, a játékosok becsületesen elvégezték a munkát, így várják a bajnoki és kuparajtot. A Magyar Kupában szeretnének továbbjutni a Nagykanizsa ellen, és azután jó lenne, ha NB I-es ellenfelet kapnának. A bajnokság cél az élmezőnyben maradás. A játékosok közül az NB II-es őszi gólkirály Birtalan Botond elmondta, hogy a nyáron lejár a szerződése, már több klub is megkereste, de várja a lila-fehérek ajánlatát is.

Hursán György kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tartja visszalépésnek, hogy Németországból hazatért az Előréhez. A tavaszi idényre az MTK-tól kölcsönbe érkezett, 18 éves Lustyik Leventétől megtudtuk, hogy sikerült beilleszkednie, és szeretne minél többet játszani az NB II-es csapatban.

Egy kérdésre válaszolva Kozma János kifejtette, szeretnének minél hosszabb szerződéseket kötni a labdarúgókkal — általában két-három éves megállapodásokat írnak alá — de nagyon nehéz versenyezni a tehetősebb klubok ajánlataival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában