Kézilabda

2018.02.01. 17:05

A Pick Szeged Orosházán

A hétvégén folytatódik az NB I.-es férfikézilabda-bajnokság. Az Orosházi FKSE-Linamar együttese a tabella második helyén álló, Bajnokok Ligája-szereplő MOL-Pick Szeged csapatát fogadja pénteken 18 órakor az Eötvös téri sportcsarnokban.

V.L.

Bakó Botond, az orosháziak vezetőedzője így vélekedik: — Egy eléggé vegyes felkészülésen vagyunk túl, lehetett volna sokkal jobb is, de nagyon sokan hiányoztak különböző akut sérülések miatt, így a felkészülés során sajnos csak apró kis feladatokat tudtunk megoldani. Gyakorlatilag a védekezésünkkel csak pillanatokat tudtunk foglalkozni, hiszen többen hiányoztak sérülés miatt. Taktikailag sokkal távolabb vagyunk a mai napon, mint terveztem, de bízom benne, hogy lassan visszatérnek a játékosok és elkezdjük bepótolni a lemaradásunkat.

Azok a kézilabdázók, akik résztvettek az edzéseken, és egészségesek voltak, nagyon sokat és nagyon jól, keményen dolgoztak, motiváltak voltak. Melléjük kell beépítenünk, illetve felépítenünk azokat a játékosokat, akik hiányoztak. Van feladatunk bőven. Abban bízom, hogy a Pick Szeged ellen egy tisztességes mérkőzést tudunk játszani, és elkerülünk egy olyan esetleges eredményt, ami óriási kudarc lenne. Azt kérem a srácoktól, hogy most még bármennyire is nem érzik egymást a pályán, küzdjenek, harcoljanak az utolsó pillanatig, és hozzuk ki a maximumot a mérkőzésből.

A szegedi együttes honlapján a következőket írják a pénteki találkozóval kapcsolatban. A két sérült, Matej Gaber (talp) és Szergej Gorbok (kéz) sérülése szépen javul, azonban még mindkettejük visszatérése odébb van. A szlovén és az orosz válogatott játékos is rehabilitációra jár, Szegeden gyógyulnak mindketten. A többiek szerencsére rendben vannak, Jonas Källman már teljes intenzitással edz, így ő már Juan Carlos Pastor vezetőedző rendelkezésére áll.

Az elmúlt héten a tréningeken még a fizikai felkészítés is fontos szerepet töltött be, a héten már a taktikai elemeket gyakorolja a csapat. A két új fiú, a visszatérő beállós, Hegedüs Márk, és a Nexétől kölcsönvett balkezes átlövő Ivan Srsen számára most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban beépüljenek a csapatba.

A MOL-PICK Szeged együttese a közelmúltban felkészülési mérkőzést játszott hazai pályán a horvát RK Nexe ellen. A találkozón 40—26-ra győztek a szegediek, a mérkőzésen a Tisza-partiak közül Sigurmannsson 9, Bodó 5, P. Rodriguez 5, Petrus és Sostaric négy-négy gólt szerzett. Az újonc Srsen háromszor vette be volt csapata kapuját.

A két együttes őszi találkozóját 35—21-re nyerte a Tisza-parti alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában