röplabda

2018.02.20. 19:15

Zsinórban harmadszor jutottak a Magyar Kupa döntőjébe

A címvédő Békéscsaba házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Jászberény csapatát a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, így kettős sikerrel jutott a fináléba.

G. P.

Linamar-Békéscsabai RSE-Jászberény Volleyball Team 3:0 (20, 10, 9)

Röplabda Magyar Kupa elődöntő, visszavágó, Békéscsaba. V.: Tillmann, Halász Enikő. Békéscsaba: Ivanovics, Koseková, Mlinar, Bodnár, Fresco, Dobi. Cs.: Molcsányi (liberó), Petrenkó, Szedmák, Nagy E., Glemboczki. Vezetőedző: Alberto Salomoni. Jászberény: Miklai, Ivonkina, Adamenya, Genesis M., Pintér, Bleicher N. Cs.: Lékó (liberó), Bertók, Schmidt, Faragó, Turi, Borsos. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:4, 10:9, 17:10, 17:13. 2. szett: 4:2, 7:5, 17:7. 3. szett: 4:1, 7:5, 23:9.

Egymás után harmadszor is bejutott a Magyar Kupa fináléjába a kétszeres győztes Linamar-Békéscsabai RSE női csapata, amely az elődöntő visszavágóját is magabiztosan nyerte.

A hazai pályán 3:1-re elveszített „odavágó” után idegenben is nagy vehemenciával kezdte a mérkőzést a Jászberény, többek között Pintér Andrea ejtésével 4:4 volt az állás a találkozó elején. A rendkívül magas szerkezetű békéscsabaiakat minden csapatnak becsületére válik meglepni – Genesis Miranda leütése és Miklai Zsanett sánca épp ezért volt különösen szép megoldás (10:9).

Lucía Frescó vette a hátára a viharsarki csapatot, akivel többször is meggyűlt a vendégek baja, de a jászságiak tartották a lépést a házigazdával. A játszma felénél azonban kezdett elhúzni a BRSE, Deme Gábor Bertók Bettina becserélésével, majd néhány percen belül a második időkéréssel próbálta rendezni a sorokat vendégoldalon (17:10). Miklai Zsanettet a csabaiak kettes sánca sem állította meg (17:13), és a vendégek már nem tudták szorosabbá tenni a játszmát.

A csabaiak három jó nyitásának hála 4:2 állt az eredményjelzőn a 2. játék elején. Feljavult a Jászberény, Pintér Andrea a rá jellemző leütéssel jelentkezett. 10:6-nál Maria Ivonkina centerpontja sikeredett igazán látványosra a jászberényieknél, de ezután csak egyre csak nőtt a két gárda közti különbség – olyannyira, hogy 17:7-nél már tízzel vezettek a támadásait rendkívül hatékonyan befejező dél-alföldiek.

A végjátékban is magabiztosak maradtak Dobiék és könnyedén hozták a játszmát. Mindez azt jelentette, hogy a Békéscsaba már biztos döntős, a Jászberény pedig a bronzéremért küzdhet majd meg a Magyar Kupában.

A 3. játszmában sem változott a helyzet, 4:1-es hazai előnynél a vendégek edzője több fiatalt is pályára küldött, kezdetben szorosan alakult az állás, de a folytatásban kijött a két csapat közti tudáskülönbség – annak ellenére, hogy a viharsarkiaknál is jelentős változások történtek a csapatban. Végül ezt a játszmát is igen jelentős különbséggel nyerte meg a címvédő.

Fotó: I. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában