Kézilabda

2018.01.02. 15:51

Nem mondanak le az éremről Csorváson

A negyedik helyen telel a Csorvási SK női csapata az NB II. Délkeleti csoportjában. Bár Baráth Lajos lányai az előző bajnokság végén is közvetlenül a dobogósok mögött végeztek, a pontvadászat zárása után a 2016 tavaszi állapotokat látnák szívesen, amikor a Hódmezővásárhely és a Szarvas mögött a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

G.P.

– Ősszel három olyan mérkőzést játszottunk, melyeket nem nagyon tudom hová elhelyezni, mert a játékosállományt tekintve ott vagyunk a mezőny legjobb három együttese között – kezdte visszatekintését az első felvonásra Baráth Lajos edző. – A Lajosmizse elleni hazai és a gyomaendrődi idegenbeli döntetlent, illetve a szarvasi súlyos vereséget. Előbbi két esetben végig kézben tartottuk a mérkőzést, csak az utolsó két-három percben nem, emiatt nem vonultunk le győztesen a pályáról.

Az Algyő kimagaslik a mezőnyből, a Szarvassal és a Gyomaendrőddel partiban kellene lennünk. Összességében azért azt hozta a csapat, amit várni lehetett tőle. Sajnos az edzéslátogatottság tekintetében nem javult a helyzet, vannak, akik hetente csak egy edzésre tudnak járni iskolai, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt. Ebben az osztályban ezzel nem vagyunk egyedül, amatőr státuszú sportolókról beszélünk.

A kapusokkal elégedett voltam, jól kiegészítették egymást, de persze nagyon jól működött a védelem is. A mezőnyben kimagaslóan mi kaptuk a legkevesebb gólt, 238-at, igaz szembetűnő, hogy a legkevesebbet, 267-et is mi dobtuk, amit azt jelenti, hogy a támadójátékunkon van mit javítani. A január 4-én kezdődő felkészülés során főként ezt szeretnénk erősíteni.

Előretekintve a tavaszra, a tapasztalt szakember elmondta, hogy az Algyő, a Szarvas és a Gyomaendrőd csapatával is hazai pályán találkoznak, három-négy pontot be szeretnének gyűjteni ellenük. Ha csak egyet veszítenének, akkor abban már lenne bravúr.

– A Makó idegenben mindig nehéz dió, de a Lajosmizse is összekaphatja magát, vagyis ezeken a mérkőzéseken sem lesz könnyű dolgunk – folytatta Baráth Lajos, aki nem tervez változtatást a dobogóról még nem lemondó csapatában. – Minden posztra van két megfelelő játékos, ha valaki kiesik a játékból, tudjuk kivel pótolni.

A csütörtöki kezdést követően a tréningek mellett minél több felkészülési mérkőzést szeretnének játszani. Ami biztosnak tűnik, hogy január 26-án a Szeged KKSE NB I-es ifjúsági csapatának otthonában játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában