röplabda

2018.01.03. 14:55

Folytathatja jó sorozatát a liga címvédője

Az egész országban láthatják a csütörtöki Linamar-Békéscsabai RSE–Slavia Bratislava Közép-európai Liga (MEVZA, Middle European Volleyball Zonal Association) női mérkőzést. A Békéscsabán 18 órakor kezdődő nemzetközi összecsapást a DIGI Sport2 tűzi műsorára.

G. P.

A Békéscsaba utoljára november 22-én játszott a Közép-európai Ligában, Nyíregyházán különösebb megerőltetés nélkül győzött 3:0-ra, folytatva egy hárommeccses győzelmi szériát. A rossz rajt (vereség a szlovén Maribor és a jelenlegi éllovas cseh Olomouc ellen) után olyannyira „kiegyenesedett” a viharsarki csapat, hogy a pozsonyiak elleni csatának a táblázat második helyéről futhat neki. A KEL négyes döntőjét a Békéscsabai RSE rendezheti meg március 9–11. között és a házigazda jogán már biztos részese a végjátéknak, de aligha gondolná bárki is a címvédő csapatból, illetve a szakmai stábból, hogy a további csoportküzdelmeket félvállról kellene venni. Éppen ezért a gyengébbik Bratislava elleni mérkőzés is rendkívüli fontossággal bír. A szlovákok jelenlegi helyzetét látva (győzelem nélkül a kilencedik helyen állnak) hazai papírforma-győzelem várható, de ennek eléréshez a csapatnak az egy héttel később ugyancsak Békéscsabán sorra kerülő CEV-kupa visszavágó előtt ismét fel kell venni a versenytempót.

Nem a csütörtök esti találkozó lesz az egyetlen békéscsabai vonatkozású mérkőzés, amit a sportcsatorna élőben közvetít, hiszen a január 11-ei Maccabi XT Haifa elleni CEV-kupa, a január 26-ai Calcit Volley Kamnik és a január 28-ai Mladost Zagreb elleni KEL-mérkőzések is nyomon követhetők a képernyőn.

A Közép-európai Liga állása: 1. VK UP Olomouc (cseh) 17 pont, 2. Linamar-Békéscsabai RSE 13, 3. Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 12, 4. Calcit Volley Kamnik (szlovén) 7, 5. Mladost Zagreb (horvát) 6, 6. Strabag VC Bratislava (szlovák) 6, 7. Fatum Nyíregyháza 6, 8. Vasas Óbuda 4, 9. Slavia EU Bratislava (szlovák) 1, 10. Sokol Post NÖ (osztrák) 0.

Ugyanebben a sorozatban a Nyíregyháza Mariborba látogat, ahol pénteken a házigazdákkal, szombaton pedig a Calcit Kamnikkal meccsel. A Fatumnak még van esélye a négyes döntőbe kerülésre, de ehhez legalább az egyik találkozójukat meg kellene nyerniük. Az erről már nagy valószínűséggel lemaradó Vasas szombaton Bécsbe utazik, ahol a sereghajtó Sokol Posttal méri össze erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában