Kézilabda

2018.01.08. 13:45

A dobogó harmadik fokán telelt a hármas-Körös-parti csapat

Mindössze a bajnokaspiráns FKSE-Algyő és a tavalyi bajnok Szarvasi NKK csapatán akadt fent ősszel a 17 ponttal harmadik helyre befutó Gyomaendrődi NKK Liget Fürdő a női NB II Dél-keleti csoportjának őszi etapjában.

G. P.

A hármas-körös-parti együttes a 4. fordulóban kapott ki utoljára, azóta hatszor győzött és csak egy ízben játszott döntetlent.

– Pedig nem vágtunk neki jó előjelekkel a bajnokságnak, ugyanis gyakorlatilag kapus nélkül maradtunk – tekintett vissza Lakatos Tibor edző. – Végül sikerült visszahoznunk Botos Zsanettet, aki nagyon jól teljesített. Mellette sokat jelentett az Abonyból igazolt irányító Németh Kata személye, aki egy intelligens, jó hozzáállású játékos, gyorsan beépült a csapatba. Egyébként mindenki dicsérhető, a lányok hétről-hétre nagy lelkesedéssel léptek pályára, ennek köszönhetően fokozatosan felfelé ívelt a csapat teljesítménye.

Pedig nincs két teljes soruk, az edző nagyjából tíz játékossal számolhatott az egész ősz során, vagyis bőséggel jutott mindenkinek elegendő játékidő. A gyomaiak ifjúsági csapata 2017-ben megnyerte a korosztályos NB II-es bajnokságot, soraikból három játékos, így a második számú kapus, Tari Edit, illetve Gyuricza Beáta és Baráth Kitti beépült a felnőttek közé.

– Ez is volt a célunk, hogy meglegyen az utánpótlásból a felfelé áramoltatás – folytatta Lakatos Tibor, aki az őszi csaták közül az abonyi (39–23) és a makói (33–25) fellépést, továbbá az otthoni Gyula (27–22), valamint a Békéscsaba U21 (40–25) párharcokat emelte ki.

– A csabaiak fiatal csapattal jöttek el a nyitányra. Fontos volt a jó kezdés, míg a gyulaiak hozzánk hasonlóan bizonyítani akartak. Az Algyő és a Szarvas elleni mérkőzések elmentek, de utóbbi csapat megszenvedett ellenünk. A Szolnok ellen volt egy kis hullámvölgyünk, és csak egy találattal nyertünk.

A tréner szerint megjött az étvágy, bízik abban, hogy befoghatják az előttük három ponttal álló Szarvast.

– Az első négy tavaszi fellépésünkön eldől, hogy lehetnek-e komolyabb reményeink. Egy átlövőre még szükségünk lenne, tárgyalásban is állunk egy-két a játékot újrakezdő kézilabdázóval. Az őszi rajt előtt megsérülő Bácsi Kitti visszatérésével tovább bővül a keretünk.

A gyomaendrődiek január első hetében képességfejlesztő foglalkozásokkal kezdték meg az alapozást. Vegyes jellegű munka zajlik, melyet a tervek szerint két hazai rendezésű tornával fűszereznének. Február 3-án a Liget Kupa, 10-én a Farsang Kupa kerül napirendre, hogy egy héttel később Békéscsabán már élesben, bajnoki keretében csatázhassanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában