Csorvás

2024.05.29. 13:03

Quilling és makramé alkotásokból nyílt kiállítás Csorváson

Januárban kezdődött és húsz héten át tartott a művelődési házban az a szakkör, melyen az ismét divatba jött quilling, makramé és papírfonástechnikával készítettek szebbnél-szebb alkotásokat.

Gajdács Pál

Forrás: BMH

– Tavaly jelentkeztünk a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által meghirdetett „A Szakkör – Tudásunkkal kézen fogva” elnevezésű programba A szakkört januárban kezdtük el és húsz héten keresztül tartott – mondta Neller Tiborné, a szakkör vezetője.

– Három képzésen vettünk részt, a quilling, a makramé és a papírfonás technikákkal ismerkedtek meg a résztvevők. A quillinget először szerzetesek használták vallási kegytárgyak díszítésére, és eredetileg a papírcsíkokat kézzel darabolták, majd libatollakra tekerve érték el a kívánt formákat, ma már csak a papírt használjuk. A szakkörök tíz fővel zajlottak, mind a háromnak én voltam a vezetője. Minden eszközt és anyagot az NMI biztosított számunkra. Az elkészített alkotásokat a Művelődési Házban be is mutatjuk, a kiállítást Varga Ágnes, az NMI békéscsabai munkatársa nyitotta meg. 

Aki kíváncsi az alkotásokra, csütörtökig még megtekintheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!