Előadás

2024.02.07. 07:01

A megyei könyvtárnak fontos a helyi értékek bemutatása

Kedden délután Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója tartott előadást A helyismeret szolgálatában címmel a békéscsabai könyvtár előadótermében, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület rendezvényén.

Dinya Magdolna

Juhász Zoltán: a könyvtár életében folyamatosan jelen van a helyi értékeknek a bemutatása és népszerűsítése.

Fotó: Dinya Magdolna

Az előadáson bemutatták az intézmény helyismereti szolgáltatásait.

– Sok mindent mondhatnék, ha a helyismeret, illetve a Békés Megyei Könyvtár kapcsolatára gondolok, hiszen a könyvtár életében folyamatosan jelen van a helyi értékeknek a bemutatása és népszerűsítése. Ezt tesszük egyrészről a békési gyűjteménynek a folyamatos gondozásával, bővítésével, illetve a 21. századi trendeknek megfelelően különböző interaktív, online adatbázisokat, enciklopédiákat működtetünk. Emellett különböző játékos interaktív szolgáltatásokat teszünk közzé. Ilyen például a Csabai Kalandozások sétaalkalmazás, melynek segítségével az érdeklődők bejárhatják Békéscsabát és az egész vármegyét. Továbbá oktatási tartalmakat is közzéteszünk, így például Munkácsy Mihály élete is megismerhető játékos feladatokkal. A közösségi oldalakon is látjuk, hogy különböző helyismereti csoportok szerveződnek, ami azt bizonyítja, hogy nagy az igény a hasonló tartalmakra. Ezen kívül a könyvtárban is sok kutató és tanuló jelenik meg, akik helyi vonatkozású témákat kutatnak. Továbbá megfigyelhető, hogy a vármegyében egyre több település jelentet meg önálló településtörténeti kötetet, ami szintén azt mutatja, hogy van érdeklődés ebben a témában – hangsúlyozta Juhász Zoltán igazgató.

Sokan érdeklődtek a helyismereti előadás iránt. Fotó: Dinya Magdolna

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában