Előadás

2024.01.23. 16:41

Ünnepi műsor Csorváson a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából tartottak megemlékező programot hétfőn este a városi művelődési házban.

Gajdács Pál

Először a csorvási Alapfokú Művészeti Iskola tanulói léptek színpadra, akik Alföldi Csaba zongorakísérete mellett elénekelték a Himnuszt. Ugyancsak az énekkar előadásában hangzott el a Dó-Ré-Mi című dal. Ezután Sznopek Benedek vadászkürtön, Hudák Vanessza klarinéton, Győri-Dani Emma és Kiss Lilla fuvolán, Gombkötő Angelika vadászkürtön játszott el egy-egy darabot, és a szépszámú közönség a kürt kvartett előadását is meghallgathatta. Az este folyamán fellépett a Hérics Citeraegyüttes is. Az előadókat Szénási-Bernáth Katalin, Sonkoly Éva, Debreczeni István és Debreczeni Márk készítette fel.

Juhász Adrienn magyar nótával, operettel és egy népdallal kedveskedett a közönségnek. A Csorváson felnőtt, ma Kecskeméten élő énekes a közelmúltban megkapta a végleges aranykoszorús nótaénekes minősítést.

A színpadra kiállították a Hudák Család Kéziszövő és Varró Műhelye két gyönyörű alkotását, egy férfi és egy női viseletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában