Legendás zenész

2023.10.23. 08:05

Tunyogi Péterre, a P. Mobil frontemberére emlékeztek Békéscsabán – galériával

Tunyogi Péterre, a P. Mobil és a Tunyogi Rock Band egykori frontemberére emlékeztek halálának közelgő 15. évfordulója alkalmából a Békéscsabai Jókai színházban vasárnap késő délután. A legendás békéscsabai születésű énekes tiszteletére Erdős Norbert országgyűlési képviselő kezdeményezésére öt esztendővel ezelőtt helyeztek el emléktáblát a teátrumban. Vasárnap pedig ezen a helyen ismét találkoztak a barátok, a rajongók és az egykori zenésztársak.

Papp Gábor

Erdős Norbert, Tunyogi Bernadett és Schuster Lóránt

Fotó: Papp Gábor

Erdős Norbert köszöntőjében elmondta, szinte pontosan öt évvel ezelőtt avatták fel a Tunyogi Péter tiszteletére készült emléktáblát.

– Tunyogi Péter munkásságát nagyon sokan ismerik az országban, de azt kevesen tudják, hogy a kiváló énekes Békéscsabán született – elevenítette fel az emléktábla megszületésének hátterét. Mint kiemelte, úgy gondolta, hogy Békéscsaba és Békés megye számára is sokat jelent, hogy ha erre felhívják a figyelmet. Kitért arra, hogy az elmúlt időszakban is több alkalommal tartottak megemlékezést az emléktáblánál, és külön kiemelte, hogy fél évtized múltán ismét sokan eljöttek, hogy felidézzék a legendás zenész emlékét.

Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője egyebek mellett felelevenítette, hogy miként került Vikidál Gyula kiválása után Tunyogi Péter a csapatba. Szólt arról, hogy voltak rajongók, aki egy ideig nem jártak a zenekar koncertjére, mert azt gondolták, hogy a korábbi énekes nehezen helyettesíthető. Ők azután nagyon megbánták ezt, mert Tunyogi Péter remekül pótolta Vikidál Gyulát. Az énekes mintegy 19 éven keresztül volt az együttes tagja. Schuster Lóránt felidézte az említett két évtized számos kalandját, érdekességét. Beszélt arról, hogy Tunyogi Péter világszínvonalon énekelte a Felkelő nap háza (The House of the Rising Sun) című slágert, a koncertről készült felvétel azonban „zajos” lett. Elárulta, nagyon sajnálja, hogy stúdiókörülmények között nem vették fel a dalt, mert azt olyan kiválóan adta elő az énekes.

A P. Mobil vezetője külön szólt a rajongókhoz. Mint mondta, Tunyó addig fog élni, amíg bennük ott vannak a dalok, amelyeket énekelt, ameddig hallgatják a számokat.

Ezt követően Tunyogi Bernadett színésznő, énekesnő, Tunyogi Péter lánya emlékezett édesapjáról.

 

– Tudjuk, hogy milyen sokat jelentett a rajongóknak, nekem pedig az apukám volt. Ő otthon igazi, nagyon jó apuka volt – mesélte. – Mindannyiunkat nagyon szeretett, és nagyon gondoskodó volt. Mindennap gondolunk rá, minden karácsonykor hiányzik, minden húsvétkor hiányzik, mindennap hiányzik nekünk. Sokat beszélünk róla, és a legnagyobb szívfájdalmunk, hogy nem látja az unokáit felnőni. Még megélhette a születésüket, és négykézláb játszott velük a szőnyegen. Apukám nagyon családcentrikus volt. Kiemelte, egész családjukkal nagyon hálásak a rajongók nagy családjának, hogy őrzik, ápolják az emlékét.

A megemlékezésre sok rajongó látogatott el, a P. Mobil este a Csabagyöngyében lépett fel a Rocktóber keretében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában