emlék

2018.07.09. 19:21

Emléktáblát állítanak Tunyogi Péternek a Jókai színházban

A P. Mobil egykori énekese és a Tunyogi Rock Band frontembere, Tunyogi Péter halálának 10. évfordulójához közeledve avatnak emléktáblát egy nagyszabású programsorozat keretében október 20-án Békéscsabán – jelentették be hétfő délután a Jókai színházban rendezett sajtótájékoztatón.

N.-L. V.

Seregi Zoltán színházigazgató elmondta, nagyon örült annak, hogy Erdős Norbert európai parlamenti képviselő megkereste nemrég az emléktábla-állítás ötletével. „Sajnos, én még éltem abban az időszakban, amikor a múltat végképp el kellett törölni. Most már szerencsére nem kell. Úgy gondolom, aki nem tiszteli a múltat, az csak a jelennek él, aminek pedig semmi értelme önmagában” – fogalmazott.

Erdős Norbert a helyszín és az időpont kapcsán elmondta, véleménye szerint nagyon kevesen tudják, hogy Tunyogi Péter Békéscsabán született, és az énekes halálának 10. évfordulója jó alkalmat ad az emlékezésre. S a jövőre nézve az emléktábla egy olyan érték lehet, amellyel eddig nem élt a város.

Erdős Norbert, Schuster Lóránt, Tunyogi Bernadett és Seregi Zoltán. Fotó: Lehoczky Péter

Tunyogi Bernadett színésznő, énekesnő, Tunyogi Péter lánya megtiszteltetésnek nevezte az emléktábla elhelyezését, s azt, hogy mások is megemlékeznek az édesapjáról. Majd az énekes születésének pillanatába is beavatta a jelenlévőket. Elmondta, hogy a nagyszülei a békéscsabai színházban játszottak, a terhesség utolsó pillanatáig színpadon állt a nagymamája, akit a teátrumból vitt el a mentő, s Tunyogi Péter még a kórházba érkezés előtt megszületett.

Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője úgy fogalmazott az emléktábla kapcsán, „végre valamit visszaadhatunk abból, amit nem kaphatott meg életében Tunyó”. Elmondta, az együttes rendezvénysorozattal emlékezik meg az énekes halálának évfordulójáról. Október 20-án emléktáblát avatnak a színházban, amit egy beszélgetés követ a teátrum épületében, melynek témája Tunyogi Péter lesz, majd a rendezvényt egy P. Mobil-koncert zárja a Csabagyöngyében.

– Van egy felvétel, melyen Tunyó gyertyákat gyújt Cserháti Pityu billentyűs emlékére. Mi most Tunyó emlékére gyújtottuk meg az első gyertyát – fogalmazott Schuster Lóránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában