Békéscsaba

2023.09.13. 19:25

Alkotásaiban megláthatjuk a szépet: Csendes Ferencnek nyílt kiállítása a kormányhivatalban – galériával

Csendes Ferenc festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán délután Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal földszinti aulájában.

Papp Gábor

Csendes Ferenc képei a kormányhivatalban láthatók, jobbról dr. Takács Árpád főispán.

Fotó: Lehoczky Péter

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága alelnöke köszöntőjében elmondta, mindig öröm, ha van egy olyan hely, ahol a kultúra tanyát üthet, valamint fészket rakhat. Ennek kapcsán kifejtette, vannak állandó kiállítóterek, és van, ahol utat tör a kultúra.

– Ilyen a kormányhivatal épülete is, ahol mintegy tíz éve rendeznek kiállításokat – tette hozzá. – A hivatal belső terében látható képek megállítanak, gondolkodásra, elmélyülésre ösztönöznek, megláthatjuk a szépet.

Herczeg Tamás nyitotta meg a kiállítást. Fotó: Lehoczky Péter

– A mostani tárlatra, Csendes Ferenc kiállítására különösen igaz, hogy az érdeklődők megláthatják a szépet. Az alkotó a táj, a szépség, a színek, Békés megye és Békéscsaba utcáinak és hangulatainak megfestője – fogalmazott. – Teszi ezt olyan módon, hogy joggal érdemelt ki állami és olyan békéscsabai elismeréseket, amelyeket kevesen mondhatnak magukénak. Az alkotásokon a jóság és elköteleződés látható.

Dr. Takács Árpád, a vármegye főispánja a Békés Vármegyei Kormányhivatal nevében elismerő oklevelet adott át az eseményen Csendes Ferencnek a vármegye értékeit megörökítő sok évtizedes művészeti tevékenységéért.

A művész a megnyitón úgy fogalmazott, nagyon megtisztelőnek tartja az elismerést, és továbbra is szeretne az embereknek szépeket alkotni. Mint elhangzott, Csendes Ferenc festőművész 1945-ben született Nádudvaron, de már gyerekkora óta Békéscsabán él, csabainak vallja magát. Két gyermeke és unokája is ideköti. Az aktív munkát és a sportot követően minden szabadidejét a festészetnek szentelte, amiben képezte és fejlesztette tudását és sajátosan egyedi művészi technikáját. Vallja, életünk sokszínűségét, az élet folytonos változatosságát maga a művészet hozza meg számunkra. Az évtizedek alatt számos önálló kiállításon vett részt hazánk jelentősebb városaiban és több külföldi kiállításon is ott volt alkotásaival. Művészetével számos elismerést érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában