Élmény

2023.08.08. 07:11

Gyermekcsoportoknak tartanak múzeumpedagógia foglalkozást az orosházi képtárban

Orosházán a városi képtár gyermekcsoportokat is fogad. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kardoskúti Erzsébet-tábor résztvevői is ellátogattak ide, hogy egy komplex múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül megismerkedjenek a kiállítási anyagokkal.

Csete Ilona

A képtár látványvilága után alkotómunka várta a gyerekeket

Fotó: BMH

Józó Tamásné igazgató elmesélte, milyen élményekben volt részük.

– Csáki-Maronyák József, Boldizsár István és más festőnk alkotásai között tapasztalhatták meg, hogy mitől lesz más egy életkép, egy csendélet vagy egy tájkép a képzőművészetben. Bolmányi Ferenc művei az absztrakt ábrázolás rejtelmeit tárták fel a gyerekek előtt, míg Kass János grafikái a különböző médiumok keveredését mutatták be. A 21 táboros nagyon érzékenyen fogadta Müller Miklós szociofotóit. A képtár jelenlegi időszaki kiállítására rendkívül aktívan reagáltak, Kohut Béla alkotásaira nyitottak voltak. Az érzékszervek által megtapasztalt világot minden diák szemléletesen írta le – mesélte Józó Tamásné.

A foglalkozás második szakaszában a gyerekek maguk is alkotómunkát végezhettek gyertyamártás formájában. A gyertyakészítés közben megismerkedtek a környezettudatos életmóddal, a „fülétől a farkáig” szemlélet jelentésével. Zárásként Báthory Júlia országos szinten is egyedülálló üveggyűjteményén keresztül megtapasztalhatták az üveg (mint rendkívül sokrétű alapanyag) tulajdonságait, felhasználási módjait. Báthory Júlia alkotásai mellett az egyedi üvegékszereket is megcsodálták.

A Nagy Gyula Területi Múzeum felújítása alatt a képtár továbbra is nyitva áll az érdeklődő közönség előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában