Móra Ferenc Művelődési Ház

2023.07.28. 10:52

Farmerba öltöztették a cipősdobozt a kardoskúti táborozók

Erzsébet-táborban szerezhet két héten át 21 kardoskúti gyermek élményeket. Vargáné Neller Borbála és csapata a napokban Orosházára is elvitte a fiatalokat, a képtárban találkoztunk velük.

Csete Ilona

Az orosházi képtárban múzeumpedagógiai órára várták a gyerekeket. Fotó: A szerző felvétele

Kardoskúton a Móra Ferenc Művelődési Házban nagy élet van, naponta izgalmas kalandokban van részük a táborozóknak.

Voltak s lesznek vidám, beszélgetős kézműves foglalkozások, ahol készítenek könyvjelzőt, karkötőt, nyakláncot. Megismerik a fazekas mesterséget. Nem marad ki a természetismereti foglalkozás, a közös kenyérlángos- és kalácssütés, és a sok mozgásos játék se.

Farmerba öltöztettek cipősdobozokat s közben sok szó esett sportról, zenéről, fotózásról, tervekről, az újrahasznosításról is.
– Sok, olyan érdeklődő és lelkes gyerekkel vagyunk, akiknek a kreativitása figyelemre méltó. Néhányan olyan egyedi és kreatív ötleteket hoztak létre, amelyeket még a felnőttek is megirigyelhetnének – ezt már a fiatalokkal foglalkozók említették meg, akiknek az is célja, hogy játékosan ráirányítsák a táborozók figyelmét a környezettudatosságra és a fenntarthatóság értékeinek mélyebb megértésére. A tábor alkalmat ad arra is, hogy eljussanak szegedi és békéscsabai kirándulásokokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában