Felszabadították a gyermekiséget

2023.07.06. 10:26

Színházat játszanak a gyermekek a békéscsabai Meseház táborában

A vakáció idején már a harmadik nyári tábor zajlik a békéscsabai Meseházban. Ezen a héten „Játsszunk színházat!” tematikával várták a gyermekeket.

Nyemcsok László

A gyermekek jókedvűen játszanak és alkotnak a Meseház udvarán

Veres Krisztina, a Meseház és a tábor vezetője elmondta, „Ki vagyok én? Mit látsz belőlem? Játsszunk együtt!” címmel három téma köré válogattak játékokat a „gyermekiség” megélésére és felszabadítására. Mégpedig Gabnai Katalin drámapedagógiai módszertárát és Schéner Mihály, Kossuth-díjas képzőművész, a Meseház megálmodója örökérvényű mondatát egyesítve „Csak a játszó ember, egész ember!” 

Veres Krisztina kitért arra, a Mester születésének századik évfordulóján természetesen az első heti program résztvevői Schéner-táborban alkothattak. A második turnust Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezve rendezték meg. Mindhárom táborra igaz, hogy a gyermekek kíváncsian és vidáman töltötték, illetve töltik még most is a Meseházban a nyári szünidő egy részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!